KOMEK'ten İsveççe Ve Sürü Yönetimi Kursu

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tarafından, Kulu'da İsveççe ve sürü yönetimi kursu açıldı.

İlçelerin sosyo-ekonomik durumlarına göre kurslar açan KOMEK'in, Kulu'daki İsveççe ve sürü yönetimi kursları yoğun ilgi görüyor.

İsveç'te 30 binden fazla Kululunun yaşadığı da dikkate alınarak açılan kursa ilgi gösteren, çoğunluğu gençlerden oluşan kursiyerler, dersleri dikkatle takip ediyor. Çalışmak için İsveç'e gideceklerin ilgi gösterdiği kursta, yeni bir dil öğrenmek isteyen kursiyerler de bulunuyor.

Kursun öğretmeni Kübra Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsveç'e gidecek olanların dil öğrenmelerinin son derece önemli olduğunu belirterek, dil bilenlerin oradaki yaşama daha çabuk adapte olabildiklerini dile getirdi.

Kursa katılanlar da kendilerine böyle bir imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, dil öğrenip İsveç’e giderek herhangi bir sıkıntı yaşamak istemediklerini ve ülkeye çabuk uyum sağlamayı düşündüklerini belirtti.

Sürü yönetimi kursunda ise katılımcılara hayvan hastalıkları, besleme, bakım ve hayvanın güdülmesi gibi konularda bilgi veriliyor.

Kurs öğretmeni veteriner hekim Sevil Yağcı, çobanlık yapan kursiyerleri, verdikleri bilgilerle daha bilinçli hale getirmeyi amaçladıklarını dile getirerek, devletin sertifikalı çobanlara verdiği desteğin de kursun önemini artırdığını ifade etti.

İsveççe ve sürü yönetimi kurslarını tamamlayan kursiyerlere Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

KOMEK'in Kulu'da 645 kursiyeri bulunuyor.

Kaynak: AA