Koca Ciğer Erzurum'da

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından akciğer kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan “Koca Ciğer Projesi” Erzurum’da tanıtıldı.

Koca Ciğer Erzurum'da
Erzurum’da Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından halkı bilinçlendirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında Palerium AVM’de kurulan stantta akciğer maketi aracılığıyla vatandaşlara akciğer kanseri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kurulan stantta sigara dumanına maruz kalmanın akciğer kanserinin en önemli nedeni olduğunun altı çizilerek, akciğer kanseri ile mücadelede en doğru, en temel yaklaşımın ise sigara kullanmamak ya da bırakmak olduğu vurgulandı, Akciğer kanseri hakkında bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı.

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Hatice Bayar, burada yaptığı açıklamada, “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından 81 ilde yürütülen Koca Ciğer Maketi kapsamında kanser taramaları ve akciğer kanseri ile ilgili bilgilendirme amaçlı, koca ciğerimiz halkımıza hizmet vermekte, burada (Kanser erken teşhis ve tarama merkezi) KETEM’in açtığı stantla birlikte kanser taramaları ile ilgili bilgilendirme yapılmaktadır. Bu bilgilendirme genelde Türkiye’de yapılan üç kanser taramasından birisidir. Koca ciğer maketi bize Muş ilimizden geldi, bizde sergilendikten sonra Bayburt iline gönderilecektir.” dedi.

Kaynak: İHA