Karşıyaka'da Sokak Hayvanlarına Tam Donanımlı Hizmet

Karşıyaka Belediyesi, bu yıl beslenmeden sağlığa kadar her alanda sunduğu hizmetlerle sokak hayvanlarını daha çağdaş yaşam şartlarına kavuşturdu.

Karşıyaka'da Sokak Hayvanlarına Tam Donanımlı Hizmet
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2015 yılı başından bu yana veteriner ambulansı ve veteriner müdahale aracıyla sağlık hizmeti götürülen hayvanların sayısı 18 bine yaklaştı. Yıl boyunca Karşıyaka’nın her bölgesine giden ekipler, toplam 55 bin kilometre yol yaparak can dostlara şifa taşıdı. 9 bin kedi ve köpeğe yerinde bakım ve tedavi yapılırken, yaklaşık 6 bin hayvana belediye polikliniğinde müdahalede bulunuldu. 3 bine yakın kedi ve köpek kısırlaştırıldı. Flamingo, martı ve atmaca gibi hayvanlara da tedavi hizmeti verildi.

2014 yılında toplam 9 bin 100 hayvana ulaşan tıbbi bakım faaliyetleri, bu sene iki katına çıkmış oldu.

Ayrıca yıl boyunca sokak hayvanları için farklı noktalara yerleştirilen sabit su ve mama odaklarının sayısı 70’e ulaştı. Bu rakamın yıl sonuna kadar da 100’e ulaşacağı belirtildi. Parklara ayrıca sabit kedi evleri konuldu, 5 bin plastik su kabı dağıtıldı. Sahiplendirilen kedi ve köpeklerin sayısı 400’e yaklaştı. Geçtiğimiz aylarda kurulan veteriner zabıtası ekibi 100 olaya müdahale ederek, çözüm sağladı. İlçenin farklı noktalarına can dostlar için ‘Pugedon’ isimli mama dönüşüm kutuları yerleştirildi. Örnekköy geçici köpek bakımevinde kalan sahipsiz hayvanlar, makarna yerine kuru mama ile beslenmeye başlandı. Can dostlar için bir yılda 80 bin ton kuru mama alındı.

Karşıyaka Belediyesi’nin tam donanımlı veteriner ambulansı, hafta içi her gün 08:00 ile 21:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Hafta sonları da nöbetçi ekip, saat 17.00’ye kadar görev yapıyor. Zehirlenme, kaza, yaralanma gibi durumlara anında müdahale sağlayan Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne vatandaşların, 324 44 19 ve 39 numaralı telefondan ulaşılabileceği bildirildi.

Ayrıca, veteriner ambulansıyla 7 gün 24 saat hizmet veren İzmir Büyükşehir’e ise 293 39 80 numaralı telefondan ihbarda bulunulabileceği ifade edildi.

‘Hayvan dostu belediyecilik’ anlayışıyla hizmet verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çevremizi, sokaklarımızı paylaştığımız sahipsiz hayvanlarımızın yaşam haklarına saygı duyan, onlar için daha yaşanabilir bir kent yaratmaya çalışan bir belediyeyiz. Nefes alan her canlıya eşit hizmet götürme anlayışımız sürecek. Tüm imkanlarımızla can dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA