Karacabey Devlet Hastanesi'nde Artık Röntgen Filmleri Tarih Oldu

Bursa’nın Karacabey ilçesinde artık röntgen filmleri tarihe karışıyor. Devlet Hastanesi’nde yeni hizmete giren dijital röntgen cihazı sayesinde artık doktor hastasına “filmini getir” yerine “CD’ni getir” diyecek. Ayrıca yine yeni hizmete giren panoramik diş röntgeniyle de artık hastalar dişlerindeki bütün rahatsızları öğrenmiş olacak.

Karacabey Devlet Hastanesi'nde Artık Röntgen Filmleri Tarih Oldu
Karacabey Devlet Hastanesi’ne kazandırılan dijital röntgen ve panoramik diş röntgen cihazı tanıtıldı. Hastane Yöneticisi Op. Dr. Mehmet Petek, akciğerden mideye, beyinden ayağa kadar çekilen bütün röntgen filmlerinin CR cihazı sayesinde dijital ortamda saklanacağını belirtti.

Petek, panoramik diş röntgen cihazı sayesinde de diş hekimlerinin, hastaların dişlerindeki bütün detaylara rahatlıkla ulaşılabileceğini söyledi.



Daha önceleri hastaya verilen büyük zarf içindeki röntgen filminin bundan böyle CD olarak verileceğini ve hastanelerdeki bilgisayarlarda arşivleneceğini kaydeden Petek, “Böylece hem hasta filmi kaybetme riskinden kurtulacak, hem de yıllar sonra bile doktorun hastasının bilgilerine ulaşma imkanı olacak. Bu cihaz sayesinde hasta karışmasının da önüne geçilmiş olacak. 6 saniyede işlemini tamamlayan cihazla, ulaşılamayan görüntüye rahatlıkla ulaşıldığı gibi ayrıca da radyasyon oranı da en düşük seviyede” dedi.

Kaynak: İHA