İhaneti o mesaj ele verdi

Sorgusunda, MİT TIR’larının durdurulmasını televizyondan öğrendiğini iddia eden dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celepoğlu’nun ihanet hakkında önceden SMS’le bilgilendirildiği ortaya çıktı.

İhaneti o mesaj ele verdi
İhaneti o mesaj ele verdi
MİT TIR'larının yasadışı şeklide durdurulmasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, Adana eski Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Jandarma Kriminal Laboratuarı eski Başkanı Emekli Albay Burhaneddin Cihangiroğlu'nun tutuklanmasına neden olan suçlamaların ayrıntıları netleşti. Celepoğlu, sorgusunda TIR'ların durdurulduğunu sonradan televizyondan öğrendiğini iddia etmişti. Ancak savcılık soruşturmasında Celepoğlu'nun olaydan önce bir albay ile yaptığı mesajlaşmayla MİT TIR'larına dönük ihaneti önceden haber aldığını ortaya çıkardı. MİT TIR'ları hakkında yaptığı mesajlaşma delil olarak kabul edilen Celepoğlu, sorguda doğru ifade vermeyince tutuklandı. Olay yerinde olan İl Jandarma Komutanı ile altlı üstlü oturan Celepoğllu'nun olaydan haberi olduktan sonra da eylemin durdurulmasına ilişkin inisiyatif kullanmadığı tespit edildi.

MİT'İ DİNLEDİLER

Tutuklanan diğer general olan Ankara Bölge Jandarma Komutanı İbrahim Aydın ise Adana'da yasadışı şekilde durdurulan MİT TIR'larında görev yapan 7 MİT personelinin telefonlarının hukuksuz şekilde dinlenmesi olayına iştirak ettiği ileri sürüldü. Aydın'ın MİTçilerin telefonlarını dinlemeye alan ve sahte ihbarla TIR'ların durdurulmasını sağlayan personelin amiri olduğu belirtildi. Aydın'ın ayrıca Aydın'ın telefonlara ilk dinleme kararı alındığı 7 Ocak günü o dönem Ankara Adliyesi'nde etkin bir pozisyonda olan bir savcı ile görüştüğü, görüşmenin bu konuya ilişkin olduğu değerlendirildi.

İhaneti o mesaj ele verdi

DEVLET SIRRINA ANALİZ


Tutuklanan Cihangiroğlu'nun ise TIR'ların durdurularak yasa dışı şekilde numune alınması ardından 22 Ocak'ta numunelere sanki devlet sırrı niteliğindeki bir malzeme değilmiş gibi analiz yapılması talimatı verdiği, laboratuarın başındaki yarbayı analizler ile ilgili talimatlandırdığı, bir günde jet hızıyla yapılan analizlerin hemen Adana'ya gönderilmek suretiyle örgütsel bir eylemin kriminal laboratuardaki ayağını organize etmek suretiyle suç işlediği belirtildi.

MİT TIR'LARI DAVASI BİRLEŞTİRİLDİ


Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili Adana'da 33 askerin yargılandığı dava, aynı konu ile ilgili Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi'nde operasyon döneminde görevli 4 savcı ve ile 1 albayın yargılandığı dava ile birleştirildi.