Diyarbakır'da ÇPGD Programı Eğitimleri

Diyarbakır’da, Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Programı Eğitimleri (ÇPGD) başladı.

Diyarbakır’da, Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Programı Eğitimleri (ÇPGD) başladı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ruh Sağlığı Programları Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen ve Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Ruh Sağlığı Programları Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şubesince yürütülen çalışmaya, ilgili personelin katıldığı bildirildi.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şubesi tarafından yapılan açıklamada, eğitim çalışmalarının Dr. Murat Aktar, Psikolog Berçem Eroğlu, Psikolog Güneş Yaman, Hemşire Özlem Kaba Çağlayan, Ebe Hayat Akmeşe  tarafından verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halk Sağlığı Laboratuvarı Eğitim Salonunda, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanlarına eğitim verilmiştir. Eğitim sonucunda katılımcılara katılım belgeleri düzenlenmiştir. Eğitimlerimiz yıl içinde ihtiyaca göre devam edecektir."

Açıklamada, eğitim çalışmaları kapsamında, olgu tartışması, beyin gelişimi ve sağlık, görüşme teknikleri, ÇPGD programı izlem formunun incelenmesi ve veri aktarım sistemi konularda slayt ve video gösteriminin yapıldığı vurgulandı.
Kaynak: AA