'Bobath Konsept' Yöntemiyle Yürümeye Başladı.

Batman'da, "Fiziksel gelişim geriliği" tanısı konulmuş olan 18 aylık Barış Arslan adlı hasta, "Bobath Konsept" yöntemi sayesinde yürümeye başladı.

BATMAN - Batman'da, "Fiziksel gelişim geriliği" tanısı konulmuş olan 18 aylık Barış Arslan adlı hasta, "Bobath Konsept" yöntemi sayesinde yürümeye başladı.

İlk Uzmanlar Özel  Eğitim ve Rehabilitasyon  Merkezi  Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, "Fiziksel gelişim geriliği" tanısı konulmuş olan Arslan'ın kuruma ilk geldiğinde "Destekli Oturma" seviyesinde olduğu, fizyoterapistlerin uygulamış olduğu "Bobath Konsept" yöntemi ile kısa sürede çok olumlu sonuçlar alınmaya başlandığı ve ilk adımlarını atmaya başladığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ailenin tedavideki ısrarlı takipleri ve Fizik Tedavideki yöntemleri evde uygulayarak devamlılığı sağlaması ve fizyoterapistlerin yoğun uğraşlarıyla yürümeye başlayan Barış Arslan, bünyemizde bulunan bir çok hastamıza ve ailelerine de umut ışığı olmuştur."

Henüz 4 günlük iken doktorlar tarafından, "Fiziksel gelişim geriliği" tanısı konulması ile tedavi görmeye başlayan Arslan, son olarak 14 aylık iken ailesi tarafından özel rehabilitasyon merkezine yazdırılmıştı.
Kaynak: AA