Aralık Ayında Üzüm Kesmeye Devam Ediyorlar

Manisa'da sofralık üzüm üretiminin yoğun yapıldığı Sarıgöl'de örtü altına alınan bağlarda üzüm kesimi sürüyor.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzümde normalde Eylül ayında gerçekleşen bağ bozumunun ilçede uygulanan modern yöntemlerle Aralık ayının ilk haftasına kadar uzatılabildiğini belirtti.

Havaların soğumasına rağmen halen bağlardan üzüm kesiminin devam ettiğini dile getiren Ülgen, ilçede bağların aşırı yağış ve doluya karşı koruma altına almak amacıyla özel geliştirilen bir örtünün altına alındığını, bunun üzümün hasat sürecini de uzattığını anlattı.

İlçede yıllık yaklaşık 200 bin ton üzümün örtü altında ve dalında muhafaza edilebildiğini ifade eden Ülgen, şöyle konuştu:

"Manisa Bağcılık Araştırma  Enstitüsü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte geliştirilen örtü sisteminden başarılı sonuçlar alındı. Temmuz ve ağustos aylarında bağların üzerine serilen örtüler güneş ışınlarını kırarak ürünün olgunlaşmasını geciktiriyor. Üzeri örtülü bağlarda bağ bozumu aralık ayının ilk haftasına kadar devam ediyor. Bu yöntemle bağlarımızı aynı zamanda doğal bir depo olarak kullanıyoruz. Halen bağlarımızda kesilmeyi bekleyen 30 ton üzüm var."

Kaynak: AA