Antalya, Kansere Karşı El Ele

Her yaştan insanın korkulu rüyası olan kanser hastalığıyla, 10 yılı aşkın süredir mücadele eden Dida Kaymaz kurduğu "Kansersiz Yaşam Derneği" ile beraber il il gezerek deneyimlerini anlatıyor.

Antalya, Kansere Karşı El Ele
"YaşaTIR" ile Bursa’dan başladıkları yola, Eskişehir, Ankara ve Adana ile devam eden Kansersiz Yaşam Derneği ve Cigna Finans ekibi, bu kez Antalya’da konuşlandı. Dernek Başkanı Dida Kaymaz, kendileri gibi "Kansere İnat Yaşasın Hayat" diyen büyükten küçüğe herkesle kucaklaştı. Kaymaz’ın kanserle mücadelesine hayran olan ve sosyal medya hesaplarından takip eden küçük ziyaretçisi de Dida Kaymaz ile buluşmanın heyecanını yaşadı.

2014 yılının en iyi projesi ödülüne layık görülen, Kansersiz Yaşam Derneği’nin özel hazırlanan seminer tırı "YaşaTIR" Cigna Finans işbirliği ile Anadolu’yu karış karış geziyor. Sağlıklı insanların hayatlarını daha sağlıklı sürdürebilmeleri, kanserli hastaların ise yaşam kalitelerini artırabilmeleri için Konyaaltı Belediyesi önünde düzenlenen seminerlere Antalya’lılar büyük ilgi gösterdi. Toplumu, kansere karşı bilinçlendirmek, hastalığa karşı farkındalık oluşturmak ve kansere neden olan yaşam koşullarını değerlendirmek amacıyla hazırlanan "YaşaTIR" Antalya’dan sonra İzmir’ ışık tutmak için yola koyuldu.

KENT KONSEYİ VE MEMORİAL DA DESTEK VERDI

Kent Konseyi ve Memorial Hastanesi’nin de katkı sağladığı seminer konuşmalarına ilk olarak Dida Kaymaz başladı.

Kaymaz, 36 kiloya kadar düştüğü kanserle mücadelesinde, umudunu ve inancını hiç kaybetmediğini dile getirdi. 180 gün ömür biçildikten sonra hayatının 180 derece değiştiğini dile getirdi. Hayatını değiştiren bu süreci 180 adını verdiği kitapta anlatan Dida Kaymaz, "Acının değil, umudun; hastalığın değil iyileşmenin kitabı "180". Ölümle burun buruna gelen insanların yaşama bakışı daha farklı ve cesur olur. Ben çıktığım, cesaret gösterdiğim serüveni anlattım" dedi.

Memorail Hastanesi’nin alanında uzman doktorlarının katıldığı seminer, Onkoloji Uzmanı Doç.Dr. Ayşegül Karlı’nın, "Kanser Nedir? Kanserden Korunabilir miyiz?" konulu konuşmasıyla devam etti. Diyetisyen Refik Sezgin, Jineonkoloji Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Karaca, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tolgay Akın’ın ve Dr. Mustafa Özdoğan "hayat kurtaran" bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme konusunda yaptığı paylaşımlarla İnstagram Fenomeni olan Nilgün Bodur ise keyifli sohbeti ve esprili anlatımıyla Antalyalılar ile bildiklerini paylaştı.

200 BİN KIŞININ HAYATINA DOKUNAN DERNEK

Kansersiz Yaşam Derneği, 2010 yılında, kanser hastalığı ile amansız bir mücadele veren Dida Kaymaz tarafından kuruldu. Dernek, kurulduğu günden bu yana sağlıklı ya da kanser hastası olan herkese, kansersiz bir dünyanın mümkün olduğunu anlatmak ve bu hastalıkla tanışmamaları için Türkiye’nin her yerinde, 7’den 70’e farkındalık sağlamak adına çalışmalar başlattı.

2010 yılından bugüne, gönül üyesi dostların da desteği ile 190 bin kişiye ulaştı, yaşamlarına dokundu. Dernek, daha 5. yılında, ilk defa İtalya dışında bir ülkede gerçekleştirilen “Barış İçin Bilim” Konferansına ev sahipliği yaptı. Konferansta, 7 farklı ülkeden uluslararası katılımcılar ve Nobel Ödüllü 7 bilim adamı katıldı.

Kansersiz Yaşam Derneği, “Bilim ve Bilinçlendirme Günleri”, “Meme Okulu”, “Alışveriş Yaşa TIR”, “Eğitim YaşaTIR”, “Gülümse Sen” Çocuk Panayırı, “Eğitim ve Atölye Çalışmaları”, “En Anlamlı Sayı” ve “Sporcu Melekler” gibi birçok projeye imza attı.
Kaynak: İHA