AK Parti'li Belediye Başkanları Valiyi Kınadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günkü Balıkesir ziyaretinde programa alınmayan AK Parti’li ilçe belediye başkanları valiliği kınadı.

AK Parti'li Belediye Başkanları Valiyi Kınadı
Balıkesir’de çeşitli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programlarına AK Partili belediye başkanlarının alınmayışı krize sebep oldu. Haliç Park Otel’de Balıkesir Valiliği tarafından verilen yemeğe listede adları olmadığı gerekçesi ile alınmayan 14 AK Partili belediye başkanı, sosyal medya üzerinden ortak deklarasyon yayınladı. Partinin ilçe yöneticileri ve basın mensuplarının programa alınmamasına ilk Balıkesir AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tepki gösterdi. Başkan Uğur’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya daha sonra ilçe belediye başkanları da katıldı.

Uğur, açıklamasında, "Cumhurbaşkanımızın ilimiz körfez bölgesini ziyaretinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Bütün Balıkesirli Hemşehrilerimiz cumhurbaşkanımızı bağrına basmıştır. Ancak Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen organizasyonda havalimanına, Burhaniye Belediyesi’nin önündeki miting alanına ve Haliç Park Otel’deki yemeğe alınmayan ve geriye çevrilen seçilmiş ilçe belediye başkanlarımıza karşı sergilenen bu yakışıksız tutumu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kınıyorum" ifadelerine yer verdi.

Çeşitli sosyal medya sitelerinde Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Aslan, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu’nun da benzer metinleri paylaştığı görüldü.

Öte yandan Erdoğan’ın ziyareti öncesinde tek tek akredite edilen bazı basın mensupları da, fabrika ziyareti, yemek programı, havaalanı gibi mekanlara alınmamalarını kınadı.

Balıkesir Valiliği, belediye başkanlarının neden davet edilmediği sorularını cevaplamadı.
Kaynak: İHA