'Ağaç Yaşken Eğilir' Projesine Devam

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü tarafından sağlıklı beslenme ve fizik aktivite konusunda farkındalığı artırmak amacıyla “Ağaç Yaşken Eğilir” projesi yürütülüyor.

'Ağaç Yaşken Eğilir' Projesine Devam
Samsun’da ilkokul çağı çocuklarda doğru beslenmenin öğretilmesi, erişkin yaş obezitesinin önüne geçilmesi, toplumun genel olarak sağlıklı beslenme ve fizik aktivite konusunda farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan “Ağaç Yaşken Eğilir” projesi devam ediyor.

YEMEK MENÜLERİ BESLENME UZMANLARI TARAFINDAN KONTROL EDİLECEK

Proje aktivitelerinden biri olan bilimsel örneklem ile seçilmiş 120 anaokulunun menülerinin gözden geçirilmesi faaliyeti için 30 Kasım 2015 tarihinde Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı Dr. Hatice ÖZ başkanlığında kamuda görev yapan tüm beslenme uzmanları ile toplantı düzenlendi.

Toplantıda ilkokul çağı çocuklarda yeterli ve dengeli beslenmenin önemi vurgulanıp, çocukların yaşına ve sosyoekonomik durumuna göre menülerin düzenli takip edilmesi için anaokullarının ziyaret edilmesi planlandı. Bu ziyaretler sonrasında yemek menüleri beslenme uzmanları tarafından aylık olarak kontrol edilerek çocukların ihtiyacına göre doğru beslenme öğelerinin tercih edilmesi sağlanacak.
Kaynak: İHA