65 Bin Minik Öğrenci Ücretsiz Diş Muayenesinden Geçirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 5-14 yaş arası çocukların diş kontrol ve tedavilerini hafta içi her gün ücretsiz yapıyor.

65 Bin Minik Öğrenci Ücretsiz Diş Muayenesinden Geçirildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Habipler Mahallesi’nde hizmet veren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Merkezi, her gün çeşitli okullardan öğrencileri ağırlıyor. Bugüne kadar yaklaşık 65 bin çocuğun ağız ve diş muayenesini yapan merkeze Antalya’nın her bölgesinden çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Servis aracıyla okullardan alınarak merkeze getirilen öğrencilere uzman diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veriliyor. Dişlerin nasıl fırçalanması gerektiği uygulamalı olarak gösterilerek, diş sağlığına zarar veren ve faydalı gelen gıdalar anlatılıyor. Minik öğrencilerin tek tek diş kontrolleri yapılıyor. Dişleri sağlıklı olan çocuklara çürük oluşmasını önleyici ve diş minerallerini güçlendirici uygulamalar yapılıyor. Dişlerinde sorun olan çocuklara tedavi uygulanıyor. Sağlıklı ağız ve dişler için çocuklara, diş fırçası ve macunu hediye ediliyor. 5-14 yaş arası çocukların faydalandığı merkezde ücretsiz hizmet veriliyor.

FIRÇAYI ISLATMAMAK GEREKİYORMUŞ

Baraj İlköğretim Okulu öğrencisi 10 yaşındaki Arda Merteşen bugünkü hizmetten çok şey öğrendiğini belirterek “Büyükşehir belediyemizin biz çocuklara ücretsiz sunduğu hizmetten çok memnun kaldım. Diş hekimi günde iki kez dişlerimizi fırçalamamızın sağlıklı dişler için önemli olduğu anlattı. Bugün çok önemli bir bilgi öğrendim. Daha önce dişlerimi fırçalamadan fırçayı ıslatıyordum. Ama öğrendim ki fırçanın ıslatılmaması gerekiyormuş. Doğrusu buymuş” diye konuştu.

Kaynak: İHA