Evren'in Keşfedilmeyen Lezzeti Balık Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı

Evren Kaymakamlığı tarafından başvurusu yapılan ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Evren’in Keşfedilmeyen Lezzeti Balık” projesinin açılış toplantısı Evren Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 2015 yılı Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Evren Kaymakamlığı tarafından başvurusu yapılan ve desteklenmeye uygun görülen “Evren’in Keşfedilmeyen Lezzeti Balık” projesinin açılış toplantısı Evren Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Çok sayıda katılımcının ilgi gösterdiği programa Evren Kaymakamı Ahmet Güneri, Evren Belediye Başkanı, Abdülkadir Demirci, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Tarman ve Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Mustafa Akbay katıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada, projenin amacı şöyle ifade edildi:

" Evren ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Hirfanlı Barajı ve göletlerindeki zengin balık çeşidinin tanıtımını yaparak bölge halkına alternatif bir gelir kaynağı sağlamak ve ilçe turizmine katkı sağlamaktır. Ayrıca; bölge sınırları içerindeki zengin balık çeşidinin marka değerini arttırmak ve ilçe içerisinde tüketimi yapılan balıkların dış pazarlarda satılmasını sağlamaktır.

Proje ile ilçedeki balık çeşidi ile ilgili detaylı veriler elde edilmesi amaçlanırken aynı zamanda sorumlu balıkçılık yapan profesyonel balıkçı sayısının arttırılması hedefleniyor. Proje ile ilçenin balık ihtiyacı karşılanmış olacak ve ilçe ekonomisine alternatif bir gelir kaynağı sağlanacaktır. Ayrıca düzenlenecek eğitimlerle yasa dışı avlanma azaltılacak ve bilinçli avlanma standartları geliştirilecek."

Bunların yansıra ilçenin tanınırlığının arttırılması ve balıkçılık ürünleri ile ilçenin turizm potansiyeline katkı sağlanması diğer hedefler arasında sayıldığı kaydedildi.

Açılış toplantısında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Uzmanı Mustafa Akbay proje ile Ankara’da bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması ve yörelere özgü alternatif gelir kaynaklarının geliştirilmesi amaçlandığını belirtti.

Evren Kaymakamı Ahmet Güneri, Evren Belediye Başkanı, Abdülkadir Demirci, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Tarman da açılış toplantısında projenin bölge ekonomisine getireceği yenilik ve katkılara ilişkin bilgiler verdiler.
Kaynak: İHA