Büyük Süpürme Operasyonu

Malatya’da, narkotik polislerin gerçekleştirdiği ‘süpürme’ operasyonunda uyuşturucu ticaretine adı karışan 20 kişi yakalandı.

Büyük Süpürme Operasyonu
Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, narkotim görevlilerince torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu madde ticareti yapan ve nakleden şahıslara yönelik çalışma kapsamında kent genelinde ilk aşamada uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen 67 şüpheli şahsın tespit edildiği belirtildi. Gözaltına alınan 67 şahıs hakkında yasal işlem yapılırken savcılığa sevk edilen 6 şüphelinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada haklarında yasal işlem yapılan 67 şüpheli şahıstan toplam 5 kilo 772 gram esrar, 323 adet ecstasy hap ve yeşil reçeteye tabi 13 hap ele geçirildi.

Operasyonun ikinci aşamasında yaklaşık 300 polisle kent merkezinde 19 adres ile Doğanşehir ilçesinde iki yere baskın yapıldı, 20 şüpheli yakalandı. Operasyonda, 531 ecstasy hap, 90 gram esrar, 3 hassas terazi, 3 ruhsatsız tabanca, 1 otomatik av tüfeği, 15 adet 9 mm çapında dolu fişek ile 31 dolu av fişeği ele geçirildi.

Gözaltına alınan 6 şüpheli yasal işlemlerin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından serbest bırakıldı. H.O., H.B., A.K., V.M., H.Ş., M.H., E.A., H.K., Ş.Y., M.T., M.K., H.B.S., H..Ö. ve Y.Ç. isimli 14 kişi, “Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama” suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kaynak: İHA