Kırıkkale'de İç Anadolu Bölgesi Oryantiring Yarışması Düzenlendi

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından İç Anadolu Bölgesi Oryantiring yarışması düzenlendi.

Belediye Parkında yapılan yarışmalar sonrası düzenlenen törende konuşan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, oryantiring sporunun fiziksel ve zihinsel uyumun en güzel örneklerinden birini oluşturduğunu, 7'den 70'e herkesin katılabileceğini dile getirdi.

Oryantiringin haritada işaretlenmiş hedefleri en hızlı bulmak üzerine kurulu bir spor dalı olduğunu belirten Çolakoğlu, şöyle konuştu:

"Kayseri, Ankara, Beypazarı, Kırıkkale’den 300 öğrenci yarışmacı olarak katıldı. Oryantiring koşturup durmak değil ama koşarken düşünebilmek, strateji kurmaktır. Hangi yol daha hızlı. En kısa yol değil, çoğu kere kaybolmadan ilerlemek, parkuru iyi okuyabilmeyi, haritayı 3 boyutlu düşünebilmeyi gerektiriyor ve bütün bunlar kalbimiz hızlı iken yapacaksınız. Oryantiring koşarken satranç oynamaktır. İlk defa Türkiye’de oryantiring yarışını ilçe olarak Keskin'de yaptık. Bundan sonrada bu yarışmaları diğer bölgelere ait ilçelerde yapacağız. Milli takıma sporcu yetiştirmek istiyoruz."

Törende oryantiring yarışmalarında birinci olan, yıldız erkekler kategorisinde Uğurcan Okatan, yıldız bayanlar kategorisinde Enda Gül, genç erkek kategorisinde Kalender Kaya, büyük erkekler kategorisinde Rıdvan Çınar ve büyük bayan kategorisinde Hatice Som'a hediyeleri verildi.

Törene, Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, Belediye Başkanı Dede Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA