Gül Sulta, Denizle Buluştu

Bordum’da Şükrü Gözütok ve Mustafa Oğuz tarafından inşa ettirilen ve yapımı toplamda 2 senenin üzerinde süren "Gül Sultan" isimli lüks sınıfa ait yat denize indi.

Gül Sulta, Denizle Buluştu
Bodrum tersanesinde imalatı yapılan lüks yatın boyu 30 metre. Toplam 12 kişilik kapasitesi bulunan yatın 2 Master kamarası ve 4 Çift kişilik kamarası mevcut. Geleneksel gulet çizgisinden ayrılan yatın birçok yeni özelliği bulunuyor. Her bir kamarası Osmanlı döneminin

en söz sahibi, güçlü ve kudretli sultanları olan ve Kadınlar Saltanatı dönemi diye adlandırılan Sultanlarından esinlenilmiş. Her bir Kamarası Hürrem Sultan, Mihrimah Sultan, Nurbanu Sultan, Safiye Sultan, Kösem Sultan ve Hatice Turhan Sultan diye adlandırılmış ve kapı girişlerisultanlara ait el yapımı özel Çinilerle işlenmiş.

İç dizayn neo-klasik stilde dizayn edilmiş. Kamaraları açık-beyaz renkte. Tavan ve Tabanları ise klasik masif Maun ağacından yapılmış böylelikle modern ve eski stil aynı anda ustalıkla sentezlenmiştir. Kamaralarda el yapımı yağlıboya tabloları ve ayrıca gökyüzündeki yıldızları görmek için "Skyview" penceresi var. Yatın üzerinde konumlanan flybridge yaklaşık 80 metrekare olup 6 kişinin aynı anda girebileceği

büyüklükte Jakuzi havuzu bulunuyor. Bu üstün özelliklerinden dolayı bu yat diğer lüks yatlardan ayrılmaktadır. 2016 yaz sezonunda charter kiralama hizmetinde bulunacak olan "Gül Sultan" yatı Bodrum Bodex Yatçılık tarafından pazarlanacak.
Kaynak: İHA