Boston'da 'Okyanus Olmak' Sergisi

Ressam Nedret Andre, Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Boston'ta "Okyanus Olmak" adlı bir sergi açtı

NEW YORK -  Ressam ve akademisyen Nedret Andre, 20. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Boston Üniversitesi Thurman Kültür Merkezi’nde "Okyanus Olmak" adlı bir sergi açtı.

Andre, yeni sergisinde kültürler arası deneyimlerini resimlerine aksettirmenin yanı sıra nesli tükenmekte olan deniz canlılarına dikkat çekiyor.

"Okyanus Olmak" sergisine, 2014’de okuduğu Fred Short’un "Seagrass" (Deniz Çayırı) adlı kitabının esin kaynağı olduğunu belirten Andre, renk, işaret ve desenlerin resimlerinde çok önemli bir rol oynadığı ifade etti.

Andre, sergisinde eve, doğaya ve suya dair tanıdık duyguları uyandıracak doymuş ve yumuşak renkler kullandığını ve makro ve mikro bakışları bir araya getirdiğini vurguladı.

15  Aralık'a kadar gezilebilecek olan sergi nedeniyle Boston Üniversitesi’nde  akademisyen,  sivil toplum örgüt temsilcileri, sanatçılar ve öğrencilerin katıldığı bir de resepsiyon verildi.

Resepsiyonun açılışında konuşan Boston Üniversitesi Thurman Kültür Merkezi Direktörü Katherine Kennedy, "Anadolu’nun Renkleri" temalı Boston Türk Festivali ile bir kez daha birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Festival direktörü Erkut Gömülü de konuşmasında Nedret Andre gibi yetenekli  bir sanatçının sergisinin Boston Üniversitesi’nde düzenlemiş olmaktan ve eserlerini sanatseverlerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.

1996’dan bu yana her yıl yapılan Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali, sergiler, sunuşlar, atölyeler, film yarışması, Türk mutfağının tanıtımı gibi geniş bir yelpazede gerçekleştiriliyor. Festivalin ana sponsorluğunu Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tanıtma Fonu ve Türk Hava Yolları yapıyor.

Kaynak: AA