Vali Zorluoğlu, Maden'de İncelemelerde Bulundu

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Maden ilçesinde denetleme ve incelemelerde bulundu.

Vali Zorluoğlu, Maden'de İncelemelerde Bulundu
Vali Zorluoğlu’nu, İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, Belediye Başkanı Musa Orhan, idari ve askeri erkan karşıladı. Kaymakamlıkta ilçede çalışmalar hakkında Kaymakam Davut Düzgün’den brifing alan Vali Murat Zorluoğlu, daha sonra Maden Adliyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, Maden Bakır İşletmesi, tarihi Maden Hükümet Konağı ve Saat Kulesi’nde incelemelerde bulunarak, ilgililerden bilgiler aldı. Zorluoğlu, ilçede esnafları da ziyaret ederek, Devlet Hastanesi, Anadolu Lisesi ve anaokulu inşaatlarını yerinde inceledi.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya da gelen Zorluoğlu, “İlçe ziyaretlerimiz kapsamında bugün de Maden ilçemizdeyiz. Kaymakamlığı ziyaretimizde kaymakamımızdan ilçe sorunları hakkında ayrıntılı bir brifing aldık. Daha sonra ilçede yapılan bazı çalışmaları yerinde gördük. Şimdi de sizlerle beraber köylerimizdeki, kırsal alandaki eksikleri sizlerden dinleyecek ve bu sorunlara belli bir program dahilinde çözüm bulmaya gayret edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen genel seçimlerin ülkeye ve Elazığ’a hayırlı olmasını dileyen Vali Zorluoğlu, yeni hükümetin kurulması ile birlikte ülkede yeniden bir kalkınma hamlesi başlayacağını ve yeni seçilen milletvekilleri ile birlikte Elazığ’ın sorunlarına el birliği ile çözüm getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Maden’de gerçekleştirilen altyapı ve üstyapı çalışmalarına da değinen Vali Zorluoğlu, “Maden’de 2015 yılında önemli hizmetler gerçekleştirilmiş durumdadır. Kırsal hizmetlere dönük olarak yol, su, kanal ve benzeri hizmetler için Maden ilçesine 10 milyon TL’nin üzerinde bir kaynak kullanılmıştır. 2016 yılında da hedefimiz bu sene yaptıklarımızdan daha fazlasını yapmak, eksik kalan hizmetleri de süratle tamamlamaktır. Bu yatırımlar için merkezi bütçeden ve İl Özel İdaresi bütçesinden gerekli kaynakları temin etmenin gayreti içerisinde olacağız. Sulama konusunda da ihtiyaç duyulan projelere kaynak sağlamak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA