Türk Kızılayı Malkara Şube Başkanı Ömer Meral Gazetecileri Kahvaltıda Ağırladı

Türk Kızılayı Malkara Şube Başkanı Ömer Meral, Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek haftanın önemine dikkat çekti. Meral, "Amacımız, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturmaktır" dedi.

Türk Kızılayı Malkara Şube Başkanı Ömer Meral Gazetecileri Kahvaltıda Ağırladı
Tekirdağ’ın Malkara ilçesi Kızılay binasında düzenlenen kahvaltıda, İlçe Başkanı Ömer Meral, Kızılay Öğrenci Yurt Müdürü Betül Öz ve basın mensupları yer aldı. Meral, Kızılay faaliyetlerini haber yapan gazetecilere teşekkür etti.

Haftanın önemine dair açıklamada bulunan Şube Başkanı Meral, Kızılay’ın 147 yıldır yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattığını ifade ederek, "Türk Kızılayı’nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda Kızılay Haftası kutlanmaktadır. Türk Kızılayı Genel Merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeler tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturulmuştur. Kızılay Haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarımıza ilişkin yaptığımız çalışmalara ve ilkelerimize dair gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılmakta, şiir, kompozisyon gibi yarışmalar düzenlenmektedir" dedi.

Kaynak: İHA