Irak Başbakanı İbadi, Necef'te

İbadi, Necef'te dini merciler ve Sadr ile ülkedeki siyasi, ekonomik ve güvenlik gelişmelerini ele aldı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, Necef'te Sadr Hareketi lideri Şii din adamı Mukteda Sadr'ın yanı sıra Şii dini merciler Muhammed İshak el-Feyyad, Muhammed Said el-Hekim ve Beşir en-Necefi ile bir araya geldiği bildirildi.

İbadi'nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre Başbakan, Mukteda Sadr ile ülkedeki siyasi, güvenlik ve ekonomik gelişmeler ile terör örgütü DAEŞ'e karşı verdikleri mücadeleyi konuştu.

İbadi ve Feyyad görüşmesinde, ülkenin karşı karşıya geldiği siyasi, güvenlik ve ekonomik risklerle güvenlik güçlerinin DAEŞ ile mücadelesi ele alınırken, Beşir en-Necefi ile yapılan görüşmede de reformlar ve terör sorununun yanı sıra ülkedeki mali kriz ve yolsuzlukla mücadele konulara değinildi.

Iraklı güçlerin terörle mücadelesini, dini merci Muhammed Said Hekim ile de değerlendiren Başbakan İbadi, ülkedeki ekonomik ve mali krizi aşmak için tüm gruplar arasında işbirliği ve dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.

Öte yandan İbadi'nin Necef temasları sürerken Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani de yanındaki heyetle başkent Bağdat'a geldi. Barzani, evinde 3 Kasım'da ölü bulunan Irak Ulusal Kongre Partisi lideri Ahmet Çelebi'nin taziye merasime katıldı. Bağdat'taki yetkililerle bir dizi görüşme yapması beklenen Barzani'nin, hiçbir yetkiliyle temasa geçmeden Erbil'e gitmek üzere Bağdat'tan ayrıldığı ifade edildi.
Kaynak: AA