Gençlerden Örnek Dayanışma

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü 2. sınıf öğrencileri, hazırladıkları ‘Şehit Aileleriyle Dayanışma’ projesi kapsamında, şehit aileleri ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Gençlerden Örnek Dayanışma
Bir otelde düzenlenen yemeğe, Vali İrfan Balkanlıoğlu, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar, şehit ve gazi aileleri dernek başkanları, şehit aileleri ve gaziler ile ODÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlileri katıldı.

Ordu Valiliği’nce de desteklenen proje kapsamında düzenlenen yemek programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü’nden bir grup öğrencinin kendisine gelerek öğrenim gördükleri halkla ilişkiler mesleğinin bir parçası olarak şehit aileleri ve gazileri ile iletişim kurmak, onlara moral ve motivasyon vermek, hem de bu konuda mesleki ilerleme sağlamak istediklerini söylediklerini aktardı.

VALİDEN GENÇLERE ÖVGÜ

Bu konuda kendilerine destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Vatanımız için canını seve seve feda eden şehitlerimize ve canını ortaya koyan gazilerimize canımız feda olsun dedik. Biz de gençlerimizi kırmayarak, bu girişimlerini destekledik. Bugün, gençlerimizin yaptığı organizasyon sebebiyle şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir aradayız. Sizler, bizim her zaman başımızın tacısınız. Her zaman sizlerin talepleri, istekleri bizim için makbul ve muteberdir. Bu vesileyle bizleri bir araya getiren Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerine, onların hocalarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç da yemek programında bir konuşma yaparak, “Sizler, bizler için çok değerlisiniz. Bizler bugün ayaktaysak, bir aradaysak, bunu tamamen sizlerin fedakarlıklarına borçluyuz. Her türlü takdirin üzerinde işler yapıyorsunuz. Bizi bir arada tutmaya vesile olan ve bu işin organizatörü de olan sayın valimiz, hem bizlerle bir arada olma arzusu, hem de desteklerini her zaman görüyorum. Her zaman sizlerin yanındayız. Biz sizlerin evlatlarıyız. Sizler için ne yapabileceksek, onu yapmaya hazırız” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZE MİNNET DUYUYORUZ”

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü 2. sınıf öğrencisi ve proje yöneticilerinden Merve Öz de yemek programında yaptığı konuşmada, “Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimize saygı ve minnetlerimizi sunmak, ailelerine bizlerde sizlerin evlatlarıyız diyebilmek için buradayız. Aziz şehitlerimizi minnet ve rahmet ile anarken, onların ulviliğini anlatmakta kelimelerin yetersiz kalacağını biliyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında da bilgi veren Merve Öz, “Bu kapsamda sınıf arkadaşlarımız ile birlikte 16-20 Kasım tarihleri arasında Kermes, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 13.00’da şehitlik ziyareti, 4 Aralık 2015 Cuma günü saat 19.00’da Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin hazırladıkları ‘Kahramanlık Türküleri’ konser programı, 8 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 18.00’de anma programı ve kapanış ile faaliyetlerimizi bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA