Araplar Ordu'ya Hayran Kaldı

Ordu’da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında düzenlenen Arap Gazeteciler Türkiye Zirvesi devam ediyor.

Araplar Ordu'ya Hayran Kaldı
26 ülkeden Ordu’ya gelen 86 Arap gazetecinin Ordu gezisinin ikinci günü Fatsa’nın Bolaman mevkisinde kahvaltı ile başladı.

Arap Gazeteciler, Perşembe-Bolaman arasındaki yeşil doğa güzelliğinin arasındaki yoldan giderken sık sık durarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. İlk önce tarihi Yason Kilisesi’ni ziyaret eden ve yörenin antik dönemde tanıklık ettiği tarihi bilgiler alan Arap gazeteciler, buradan ‘Özel Kuş Alanı’ ilan edilen Hoynat Adası’na geçtiler. Buradan Bolaman mevkisine geçen ve kahvaltının ardından Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile röportajlar gerçekleştiren Arap gazeteciler, yörenin turizm güzelliğini ön plana çıkaran çekim ve röportajlar yaptılar.

Vali Balkanlıoğlu, röportajlarında Ordu’nun turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu ancak yeterince tanıtılmadığı için fark edilmediğini ifade ederek, “Ordu keşfedilmeyi bekleyen bir mücevher gibi. Turizm’in gelişmesiyle birlikte Ordu halkı ekonomik açıdan biraz daha rahatlayacak, göç önlenecektir. Barış ve huzur şehri Ordu’yu bütün dünya görsün istiyoruz” dedi.

Röportajın ardından Aybastı ilçesine geçen Arap gazeteciler Kabaktepe mesire alanı ve Perşembe Yaylası’nı ziyaret ettiler.

Gelecek hafta sonuna kadar Ordu Valiliği’nce hazırlanan bir program dahilinde, Ordu’nun yaylalarını, köylerini, derelerini, şelalelerini, tarihi mekanlarını gezecek olan Arap gazeteciler Ordu’nun yöresel lezzetlerini tadacak, yöresel müziğini, folklorunu izleyecekler.
Kaynak: İHA