AK Parti MKYK Üyesi Soylu Açıklaması

''Bu anayasa, artık Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük devleti yapabilme kabiliyetine sahip değildir. Milletin adının baş tarafa yazıldığı bir anayasayı, milletimizle gerçekleştireceğiz''

TRABZON - AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, ''Bu anayasa, artık Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük devleti yapabilme kabiliyetine sahip değildir. Milletin adının baş tarafa yazıldığı bir anayasayı, milletimizle gerçekleştireceğiz'' dedi.

Şalpazarı ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Soylu, Türkiye'nin yeniden büyük bir yürüyüşe ve yolculuğa başladığını belirterek, ''Millet iradesiyle, kararıyla, ortaya koyduğu güçlü duruş ve bakışla, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı gelecekle, ilerleme ve yükselme ile kucaklaşmıştır'' ifadesini kullandı.

Soylu, destekleri dolayısıyla vatandaşlara teşekkür ederek, ''Türkiye değerleri ile buluşarak bir büyük zaferi başlatmıştır. Bu milletin, demokrasinin, milli iradenin, cumhuriyetin ve gelecek Türkiye'nin zaferidir'' diye konuştu. Kendilerine verilen sorumluluğun farkında olduklarını vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Omuzlarımızdaki sorumluluk dünden daha fazladır. Artık mazeret bildirme dönemi değil, milletin beklentilerini yerine getirme dönemidir. Ülkemizin hedeflerini, büyük ideallerini yerine getirmek, büyük meseleler ülkesi olduğunu bir kez daha ifade etmek ve icraatlarımızla ortaya koymak durumundayız.''

- ''Artık yüzyılın hesabının yapılması dönemidir''

Halkın desteğinin kendilerine güç ve kudret verdiğini dile getiren Soylu, "Bunun farkındayız. Şalpazarı'nda yüzde 66,6 ile 'huzur, istikrar, güven ve tek başına istikrar' dediniz. Trabzon'da da 64 bin oy farkla çok büyük ilerlemenin altına imza attık. On binlerce insan Türkiye'nin ilerlemesine oy verdi. Bize güvenen, itimat eden Saadet Parti'li, CHP'li ve MHP'li kardeşlerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onları da mahcup etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum'' dedi.

Soylu, 2015-2019'un Türkiye'nin reformlar yılı olacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi 2013'te Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, 21'inci yüzyılda dünyanın ilk 10 büyük devleti arasına sokabileceğimiz bir iddiayı ortaya koyacağız. Milletimizin refah payını yükselteceğiz, dönüşüm programlarını ortaya koyacağız ve yeni büyük projelerle milletimizi bir araya getireceğiz. Artık yüzyılın hesabının yapılması dönemidir. 2015-2019, yüzyılın hesabının yapılacağı yıllar bütünü olarak ortaya çıkacaktır. Onun için ilk önce anayasamızı, yazılı kurallarımızı değiştirmek için yeniden milletimizle beraber olacağız. Bu anayasa, artık Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük devleti yapabilme kabiliyetine sahip değildir. Milletin adının baş tarafa yazıldığı bir anayasayı, milletimizle gerçekleştireceğiz. Bu bizi 21'inci yüzyılın Türkiyesi konumuna getirecektir."

Süleyman Soylu, daha sonra Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Tonya ilçelerini de ziyaret etti.
Kaynak: AA