Orman Bölge, Kayak Merkezinin Kiralama İhalesini Onayladı

Ödemiş Bozdağ Mahallesi yakınlarındaki Bozdağ Kayak Merkezi’nin kiralanması için 19 Ekim’de düzenlenen ihale, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nce onaylandı. 2013 yılından beri kapalı kalan tesislerin 29 yıllığına kiralanması için düzenlenen ihalede en yüksek yıllık 115 bin lira teklif edilirken gözler imza sürecine çevrildi.

Orman Bölge, Kayak Merkezinin Kiralama İhalesini Onayladı
Bütünşehir Yasası ile İl Özel İdare’den Orman Genel Müdürlüğü’ne devredilen tesis için 5 Haziran’da düzenlenen ihalede yıllık 451 bin lira ve 18 Ağustos’ta düzenlenen ihalede de yıllık 515 bin lira teklif edildi. Girişimci firmalarla sözleşme imzalanmamasının ardından 19 Ekim’de Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü’nde düzenlenen son ihalede en yüksek teklifi yıllık 115 bin lira ile Kuşadası’ndan ismi henüz açıklanmayan bir girişimci verdi.

Otel ve yemekhane binası, 3 bin 53 metrekare kapalı alan, iki katlı bina, teleski ve telesiyejin 29 yıllığına kiralanmasını kapsayan ihale İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nce onaylandı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü şartnamelerin imzalanması için çağrıda bulundu. 2013 yılındaki çığ felaketi nedeniyle zarar gören ve onarımı için kaynak bulunamayan tesisin kiralanma sürecinde girişimci firmanın atacağı imza beklenmeye başladı.

Kaynak: İHA