Korkuteli Belediye Meclisinde Seçim Tartışması

Korkuteli Belediye Kasım ayı Meclis toplantısında 1 Kasım Genel Seçimleri tartışmalara neden oldu.

Korkuteli Belediye Meclisinde Seçim Tartışması
Korkuteli Meclisin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Gökce, ilk olarak 1 Kasım günü yapılan seçimlerin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, “Bir seçimin kazananı, kaybedeni olmaz diye düşünüyorum. Ama biraz önce AK Partili Meclis üyemiz Mehmet Manavoğlu bana ulusal bir gazetenin Akdeniz ekinde çıkan bir haberi gösterdi. Haberde benim ismimin de yer aldığı 7 Belediye Başkanı “Seçimin kaybedenleri” olarak gösterilmiş. İki yıl öncesinde ise bu isimler kazandıran isimlerdi. Bunun onurunu, gururunu yaşıyorum. O nedenle biz kaybettirmedik. İki yıl önce de kaybeden sizdiniz. Bunun sebeplerini siz düşünün, değerlendirmesini siz yapın. O gün Korkuteli halkı neden sizi değil, bizi tercih etti bunu irdeleyin” dedi.

İRBAN, “İKİ YIL ÖNCE DE EN ÇOK OYU BİZ ALDIK”

Ak Parti grubu adına söz alan Hasan Ali İbran ise “Bize göre burada Türk Milleti kazanmıştır. Yaptığınız hiciv için de muhatabınız biz değiliz. Bizler Meclis üyeleriyiz. İki yıl önce de bu ilçe halkı yine en çok oyu bize vermiştir. Bu da unutulmasın” şeklinde konuştu.

GÖKCE, “ADAYINIZIN ARKASINDA DURMUYORSUNUZ”

İrban’ın konuşmasından sonra söz alan Hasan Önal ve Süleyman Memioğlu grupları adına 1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ettikten sonra, Belediye Başkanı Hasan Gökce, tekrar söz alarak, “Siyasetin kazananı kaybedeni olmaz. Siz nasıl bakıyorsanız biz de öyle bakmasını biliriz. Siz kendinizi Belediye Başkanlığını kaybetmiş olarak görmüyorsanız, sadece meclis üyeliğinde aldığınız oyu baz alıyorsanız o zaman adayınızın arkasında durmuyorsunuz demektir. İnşallah bu tavrınız değişir” dedi.

İRBAN, “CANLI YAYINDA ŞOV YAPIYORSUNUZ?”

Hasan Ali İrban, Başkan Gökce’nin bu sözlerine cevap olarak, “Biz her adayımızın arkasında durmuşuzdur. Siz demagoji yaptığınız için ben de espri olsun diye söyledim. Ama siz herhalde dünden bu yana sürekli anons ettirdiğiniz Meclisin ilk canlı yayınında şov yapmayı düşündüğünüz için bu şekilde davrandınız” şeklinde konuştu.

GÖKCE, “ESPRİNİN YERİ VE ZAMANI OLUR”

Hasan Gökce, “Esprinin yeri ve zamanı olur. Hiçbir güç insanı şımartmamalı. Biz 4 dönemdir bu duyguyu yaşıyoruz. Allah inşallah sizlere de yaşatsın. Meclisi kazanmakla Korkuteli’de zafer kazanmış olmayı baz alıp, “Aday bizim için öneli değil, Meclis üyeliklerini kazanmış olmamız bize yeterli” diye düşünüyorsunuz demek ki. Ben de bu pencereden bakıyorum” dedi.

MEHMET MANAVOĞLU, “SİZİ KINIYORUM”

Yaşanan bu tartışmaların ardından Meclis toplantısına geçildi. Gündem bulunan maddeler Meclis üyeleri tarafından karara bağlanmasının ardından, dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ak Partili Mehmet Manavoğlu söz alarak, “siz olayı büyüterek siyasi şov haline dönüştürdünüz. Bu şovunuz da nedense Meclisin ilk canlı yayına verildiği güne rast geliyor. Bunu sizin samimiyetsizliğinize veriyorum. Sizi kınıyorum. Bundan sonra ben de size karşı daha farklı davranacağımı da buradan ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

GÖKCE, “KENDİMİ ÇOK KINANMIŞ HİSSEDİYORUM”

Hasan Gökce, “Ben de bu gün kendimi çok kınanmış hissediyorum. Bir şey bir insana yöneltilirken ne amaçla yöneltildiğini aşağı yukarı bilecek yaşlardayız. Başarıyı takdir ediyor kutluyoruz. Bizim başarısızlığımızı ölçecek vatandaşlardır. İki yıl önce vatandaşımız bu başarıyı bize verdi. Hiçbir güç ve başarı daimi değildir. Bu nedenle göstermiş olduğum tepkimi anlamış olmanız gerekir” dedi.

KADİR SARICALAR, “HAYIR DİYEREK, HAYIRLA VESİLE OLDUNUZ”

Son olarak söz alan AK Parti Belediye Meclis üyesi Kadir Sarıcalar ise bu konuya son noktayı koymak istediğini belirterek, “Siz onu bunu boş verin, sürekli hayır demekle hayırlara vesile oldunuz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA