Gannuşi, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ü Ziyaret Etti

MÜSİAD'ın düzenlediği bir etkinlik kapsamında İstanbul'da bulunan Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid El Gannuşi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü çalışma ofisi olan Ayazağa Kasrı'nda ziyaret etti.

Gül'ün ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Abdullah Gül, Gannuşi ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

İslam ve demokrasi alanında çok sayıda çalışma yapan ve kitap yayımlayan Gannuşi'nin değerinin bir siyasetçiden öte olduğunu vurgulayan Gül, Gannuşi'nin Yasemin Devrimi'nin ardından yaptıklarıyla fikirlerini hayata da geçirdiğini belirtti.

Gannuşi de Türkiye'de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, Gül'e Tunus'taki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Seçimlerde sağlanan katılım oranı ve başarıdan dolayı Türk halkını tebrik eden Gannuşi, Türkiye'nin istikrarı ve refahının bölge için büyük önem taşıdığını, bu bakımdan seçimlerin önemli bir fırsat yarattığını düşündüğü söyledi.

Bölgedeki son gelişmeleri de ele alan Gül ve Gannuşi, heyetler arası görüşmelerin ardından ayrıca baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: AA