Doğan'dan Lösemili Çocuklar Haftası Mesajı

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirdi.

Doğan'dan Lösemili Çocuklar Haftası Mesajı
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası münasebetiyle yayınlamış olduğu mesajında, haftaya dikkat çekerek, farkındalık oluşmasını arzu ettiklerini belirtti.

Doğan, "Bu hastalıkta çoğunlukla kemik iliğinden kaynaklanan ve bir tek hücrenin kanserleşmesi, daha sonra bu hücrenin bölünerek çoğalıp, önce kemik iliği, daha sonra tüm organları istila etmesi durumu söz konusudur. Tedavi edilmezse olay, kısa sürede hastanın kaybı ile sonuçlanabilir. 2-8 Kasım, Lösemili Çocuklar Haftasında, lösemi hastalığı ile mücadele eden çocuklara moral vermek, daha kaliteli yaşam standartlarına ulaşmaları için bu hastalığa dikkatleri çekmek ve hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Ben tüm çocuklarımızın her zaman mutlu ve hayat boyu sağlıklı olmalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA