Bostancı'dan 'Çözüm Süreci' Açıklaması

AK Parti Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı, “Çözüm süreci halkı kucaklama, teröre karşı mücadele esasında yürüyecektir” dedi.

Bostancı'dan 'Çözüm Süreci' Açıklaması
1 Kasın seçimlerinde Haluk İpek ile birlikte milletvekili seçilen ve Amasya Adliyesi’ne gelerek İl Seçim Kurulu görevlilerinden mazbatasını alan Mehmet Naci Bostancı, çözüm sürecine ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Parlamentoda Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu Başkanlığı da yapan Bostancı, “Çözüm süreci uzun bir süreç. İnişleri, çıkışları olan bir süreç. Türkiye demokratikleşiyor. Türkiye daha fazla özgürlüklerin söz konusu olduğu bir ülke haline geliyor. Böyle bir ortamda toplumdaki serbestliğin, fikirlerini ortaya koymanın, toplumda karşılığı olan her kesimin siyaset yapmasının önünün açıldığı bir Türkiye demektir bu. Maalesef kimliğe ilişkin genel olarak dünyada yükselen bir dalga Türkiye’de de ilginç problemler doğurdu. Türkiye’nin buna karşı mukabelesi demokrasi ve özgürlük temelinde bir çözümdü. Kimlik probleminin bir parçası olarak bir silahlı örgütün ortaya çıkması ve kanla birlikte ortamın dahada gerilmesi problemi zorlaştıran unsur oldu. Biz AK Parti olarak esas mecramızı hiçbir şekilde geriye bırakmayız. Esas mecradan vazgeçmeyiz. Yani demokrasi ve özgürlükler. İnsanlar siyaset yapacak, insanlar konuşacak. Dertlerini anlatacaklar ve siyaseti bir çözüm zemini olarak görecekler. Bu şartlara ilişkin herhangi bir kısıtlama olmaz. Ama diğer taraftan demokrasiyi, halkın iradesini, çözüme yönelik toplumsal iklimi tehdit etmeyen teröre karşı da müsamaha olmaksızın ve silahını bırakıncaya kadar devam edecek” diye konuştu.

Bostancı, daha sonra Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve parti yöneticileriyle birlikte esnafları dolaşıp, kendilerini kutlayan vatandaşlarla fotoğraf çektirip teşekkür etti.
Kaynak: İHA