6. Malatya Uluslararası Film Festivali

Festival için kente gelen sanatçılar Selda Alkor ile Perihan Savaş, Şırnak'taki terör saldırısında şehit edilen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu

6. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, kente gelen sanatçılardan Perihan Savaş ve Selda Alkor, Şırnak'taki terör saldırısında şehit edilen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin ailesini ziyaret etti.

Festival için kente gelen sanatçılar Perihan Savaş, Selda Alkor ve Serdar Gökhan, Malatya Valisi Süleyman Kamçı'ya ziyarette bulundu. Kamçı, makamında gerçekleşen ziyarette, bu yılki film festivalinde Perihan Savaş ve Serdar Gökhan'a onur ödülü takdim edileceğini belirtti.

Sanatçıları kentte görmekten mutluluk duyduğunu vurgulayan Vali Kamçı, "Festivalimiz her geçen yıl daha iyiye doğru gidiyor. Festivalle inşallah kentimizin adını turizm anlamında biraz daha ön plana çıkaracağız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sinema oyuncusu Yılmaz Köksal'ı da anımsatan Kamçı, sanatçıya Allah'tan rahmet diledi.

Perihan Savaş ise Malatya'da böyle bir festivalin düzenlenmesinin sinemaya katkı anlamında önemli olduğunu belirterek, festivalin her yıl üzerine katarak ilerlediğini vurguladı.

Yetkililerin katkılarının sinema adına gözardı edilemeyeceğini ifade eden Perihan Savaş, bu anlamda Vali Kamçı'ya teşekkürlerini iletti.

Festivallerde genellikle belediye başkanlarının daha etkin olduğunu anımsatan sanatçı Selda Alkor da ancak Malatya'da ilk kez kentin üst düzey yetkililerinin festivale katkısını gördüğünü aktardı.

Malatya'da festival denilince akıllarına Vali Kamçı'nın geldiğini bildiren Alkor, bu yıl onur ödülünü alacak Perihan Savaş ve Serdar Gökhan ile onur duyduğunu kaydetti.

Sinema sanatçısı Serdar Gökhan da ilk defa Malatya'da festivale katıldığını belirterek, onur ödülüne layık görülmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Festivalin her geçen yıl daha da iyiye doğru gitmesi temennisinde bulunan Gökhan, "İnşallah Malatya Film Festivali'nin ömrü uzun olur biz de her sene gelmeye çalışırız" diye konuştu.

- Sanatçılardan şehit ailesine ziyaret

Sanatçılar Perihan Savaş ve Selda Alkor, daha sonra Şırnak'taki terör saldırısında şehit edilen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin Yeşilyurt İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dilediğinde bulundu.

Şehit Teğmen Tanrıverdi'nin annesi Gafure Tanrıverdi ile bir araya gelen Savaş ve Alkor, anneye sabır diledi.

Perihan Savaş, evlat acısını zor olduğunu belirterek, "Allah kimseye evlat acısı vermesin" dedi.

Selda Alkor da insanın kaderini değiştiremeyeceğini vurgulayarak, "İnşallah son olur. Allah sabır versin" ifadelerini kullandı.

Şehidin annesi Gaffure Tanrıverdi, yüreğinin hala yandığını, evlat acısının çok zor olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA