6. Geleneksel Sivas Günleri

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "İstanbul'da Sivas'a ait güçlü sivil toplum kuruluşlarını görmek bizleri memnun ediyor" dedi.

Sivas Platformu öncülüğünde ve Sancaktepe Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen 6. Geleneksel Sivas Günleri Maltepe sahilindeki etkinlik alanında başladı.

Açılışta konuşan Yılmaz, küreselleşmeyle beraber yöresel kültürlerin yok olduğunu, farklılıkların zenginlik olduğunu söyledi.

Yılmaz, bu farklılıkların üstünlük değil, renklilik olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"İstanbul'a büyük Sivas diyorum. 1 milyonu geçkin Sivaslı'nın İstanbul'da olduğunu söylüyoruz. Sivas Anadolu'nun ortasında orta direk ama büyük Sivas İstanbul'da. Bu nedenle mesafeleri ortadan kaldıran platform başkanına ve üyelerine teşekkür ediyorum. Sivilleşen toplum güçlüdür. Türkiye güçlü bir toplum yapısına kavuştu. İstanbul'da Sivas'a ait güçlü sivil toplum kuruluşlarını görmek bizleri memnun ediyor."

Sivas'ın marka bir şehir olduğunu aktaran Yılmaz, sahip oldukları değeri gereği kadar tanıtamadıklarını ifade etti. Yılmaz, konuşmasında Sivas'a son 13 yılda yapılan yatırımları hatırlatarak, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Sivas'ta kırsalda yaşayan nüfus yüzde 22, ABD'de bu oran yüzde 3-5'tir. Dolayısıyla bizim şehir merkezlerimiz boşalmadı. Sivas'ın merkez nüfusu eskiye göre arttı. Ben Gürün'lüyüm bilirim, ilçelerin nüfusu da eskiye oranla arttı. Boşalan yerler var. Köylerimiz boşaldı. Bu nüfusu tutabilmek mümkün mü? Zor. Neden zor? ABD'de ve Avrupa'da durum böyleyken siz, yüzde 22'lik nüfusu köyde tutarsanız gelişmenizi tamamlayamazsınız.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Sivas'ın 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde çok önemli hizmetler aldığını belirterek, "1 Kasım'la birlikte Türkiye yeni bir döneme daha başladı. Hiçbir seçimin olmadığı, siyasetin ve iktidarın daha çok hizmete odaklanacağı bir döneme başladık. Bu dönemden Türkiye kadar Sivas da karlı çıkacak. Allah'ın izniyle göç veren il olmaktan göç alan il olmaya doğru adım adım gidecek" diye konuştu.

İstanbul'un sorunlarının Anadolu'nun yaşam kalitesiyle ters orantılı olacağını aktaran Erdem, şöyle devam etti:

"Sivas tarihi ve kadim bir şehir. Medeniyetlere beşiklik yapmış, Anadolu'nun Müslümanlaşmasında, Türk kültürünün oluşmasında önemli şehirlerimizden biridir. Türkçe'nin en güzel konuşulduğu, şarkıların ve türkülerin en güzel söylendiği, şairler ve edebiyatçılar diyarı bir ilin mensuplarıyız."

Etkinlik açılışına İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra Sivas Valisi Alim Bulut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İstanbul milletvekilleri Osman Boyraz, Ravza Kavakçı Kan katıldı.

Sivas'a özgü ürünlerin de tanıtılacağı etkinlikler, 8 Kasım Pazar akşamına kadar devam edecek.

Kaynak: AA