Üreten Köylüler, Ürünlerini Bu Pazarda Satacak

Kartal Belediyesi, köylülerin ürünlerini doğrudan vatandaşlara satabileceği “Üretici Köylü Pazarı”nı hizmete açtı.

Üreten Köylüler, Ürünlerini Bu Pazarda Satacak
Kartal Belediyesi tarafından, Nar Toplumsal Güç Derneği ile işbirliği kapsamında Kartal Ekolojik Pazar Alanı’nda “Üretici Köylü Pazarı” açıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla gerçekleşen açılış törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Öz, burada satıcılarla uzun süre sohbet ederek, pazar alanını gezdi. Öz, yaptığı konuşmada Kartal ve tüm çiftçiler için ekolojik pazarın önemine dikkat çekti.

Başkan Öz, “Köyde yaşayanların köyde kalabilmelerini sağlamak ve o köylüyü ürettiğinin fazlasını değerlendirebilmek çok önemlidir. Bugün burada bu manzara ile Cumhuriyeti kuranlar arasında bu kadar güzel bir benzerlik olabilir mi? Onun için bu arkadaşlara bir teşekkür edelim” şeklinde konuştu.

Ekolojik pazarın yerli tohumu yok eden anlayışın karşısında olduğunu kaydeden Altınok Öz, “Bu pazar çok önemli bir görev yürütüyor. Aşırı kar için, mücadele eden İsrail ya da başka bir yerden yıllık tohum getirip daha fazla ürün peşinde olan ama yerli tohumu yok eden anlayışın karşısındaki bir pazar. Yerli tohumla, yerli insanla, yerli üretimin olabildiğince kendi geçmişinden öğrendiği geleneksel ürün yetiştirmeyi sağlayan üreticinin bize sunduğu bir hizmet” diye konuştu.

Başkan Öz, satıcılara destek çağrısında bulunarak, “Açılışlarda siftah yapılır. Hepinizi birer lahana almaya davet ediyorum” demesi ise renkli görüntüler oluşturdu.

Ayrıca Kartal Ekolojik Pazar Alanı’nın her Perşembe günü vatandaşların alışveriş yapması için açık olacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA