Şizofreni Serüveni Sergisi Ankara'da

Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Soygür, tarih öncesinden günümüze şizofreni hastaları ve tedavi serüvenini ele aldığı "Görmezden gelmeyelim" konulu sergisini Ankara'da açtı

ANKARA -  Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür, tarih öncesinden günümüze şizofreni hastaları ve tedavi serüvenini ele aldığı "Görmezden gelmeyelim" konulu sergisini Ankara'da açtı

Ankara Cermodern Sergi Salonu'nda açılan sergi, şizofreni hastalığı konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı hedeflemesi ve konunun uzmanlarınca hazırlanması nedeniyle Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.

Zengin içeriği, üç boyutlu prizmalar, görsel ve işitsel efektler, davetliler tarafından ilgiyle incelendi. Sergideki görsel materyallerden, dönen yatak ve aynalar, davetlilerin merakını çeken objeler arasında yer aldı.

Soygür şizofreni hastalığının tanımını yaparak, "Toplumda şizofreninin iyi anlaşılması için bir çaba sarf ediyoruz. Şizofreni toplum tarafından iyi bilinmeyen ama olumsuz atıflarla anılan bir hastalık. O nedenle biz de bu hastalığın önündeki en büyük engel olan damgalamayı, ayrımcılığı ortadan kaldırmak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

"Çağlar boyunca insanlar ruhsal hastalıklara nasıl bakmışlar, nasıl yaşamışlar, tedavi etmek için neler yapmışlar bunları anlatmak ve çalışmalarımızı ortaya koymak için böyle bir sergi açtık" diyen Soygür, "doğru ile yanlışı" ayırt etmek amacını taşıdıklarını söyledi.

Soygür, hiç kimsenin bu rahatsızlıktan muaf olmadığına dikkati çekerek, şizofreni hastalığının tedavi edilecek bir rahatsızlık olduğunu ifade etti.

Sergi, 15 Kasım'a kadar açık kalacak.
Kaynak: AA