Sındırgı MYO'da Aşure Dağıtıldı

Muharrem Ayı ve Aşure Günü nedeniyle Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine aşure dağıtıldı.

Sındırgı MYO'da Aşure Dağıtıldı
Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda aşure dağıttı.

Dağıtım törenine katılan Başkan Yavaş, aşurenin yüzyıllardır süre gelen bir gelenek olduğunu belirterek, insanlar arasındaki dayanışma ve paylaşmanın aşure ile pekiştiğini ifade etti.

Sındırgı Meslek Yüksek Okul Müdürü Halil İbrahim Özmen ile birlikte MYO öğrencilerine aşure dağıtan Başkan Yavaş, "Muharrem ayının sembolü aşuremizi Meslek Yüksek Okulumuzda ki öğrencilere dağıttık. Muharrem ayı da Ramazan ayı kadar kıymetli ve değerlidir. Bu ayı dolu dolu geçirmek ve anmak, Allah’a ve ahiret gününe inanan bütün toplumlar için bir gelenektir. Bu sebeple yüksek okulumuzda görev yapan öğretim elemanlarımızın, personelimizin, öğrencilerimizin ve tüm İslam aleminin Muharrem ayını kutlarım. Bugün MYO’da hocalarımla beraber güzel bir anı oldu. Ayrıca bugün üniversite, hayırsever, kalkınma ajansı ve belediyemiz tarafından yapılan ek bina inşaatının ilk hayrını yapmış olduk. Eğitim açısından memleketimize öğrencilerimize hayırlı bir dönem, hayırlı bir sezon diliyorum” dedi.

Sındırgı Meslek Yüksek Okul Müdürü Halil Özmen ise, "Hem okulumuza yapmış olduğunuz desteklerden dolayı, hemde öğrencilerimizi düşünüp bu hayrı bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Bu ayın mübareğini, bu ayın bereketin, bolluğunu, öğrencilerimizle beraber paylaşmış olduk. Onlara da böyle bir katkı sağlamış olduk. Emeklerinizden dolayı teşekkür ederim. Allah kabul etsin” dedi.

Belediyenin aşure ikramından ve geleneğin yaşatılmasından memnun olan öğrenciler ise, Başkan Yavaş ve belediye personellerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA