Karaisalı'ya Ot Toplama Turları Düzenlenecek

Karaisalı Belediyesi, “Karaisalı’da yenilebilir yabani ne batın araştırılması ve eko turizmin geliştirilmesi projesi” ile yeni bir uygulama başlatıyor.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, yaptığı açıklamada, projenin iki ana hedefi grubu bulunduğunu, birinci gruptakilerin Adana’da yaşayan ev hanımları olduğunu belirterek, “Bu gruptakilere tur hizmeti verilecek, gezide ot toplayacak veya satın alacaklardır. İkinci grupta olanlar ise Karaisalı’daki proje bölgesinde yaşayan kırsal alandaki ev hanımları ve Karaisalı MYO mezunu olanlardır. Bunlar, yenilebilir yabani otları toplayıp satarak aile bütçelerine katkıda bulunacaklardır” dedi.

Karaisalı’daki kadınlardan seçilen kursiyerlerin de ilçe tanıtım elemanı olarak yetiştirileceğini ve bu projede çalışarak gelir elde edeceklerini söyleyen Aslan, saha araştırmalarının yapılacağını, 30 Kasım-25 Aralık 2015 tarihleri arasında tanıtım elemanı yetiştirme kursu ve 4 Ocak-12 Şubat 2015 tarihleri arasında ise Adana’dan ot toplama turları düzenleyeceklerini söyledi.



Kurs başvurularının 27 Kasım 2015 tarihine kadar devam edeceğini kaydeden Aslan, 19 Kasım 2015 tarihinde Karaisalı Meslek Yüksek Okulu salonunda ise proje tanıtım toplantısı yapılacağını, kursiyerlerden en başarılı olanı, 2016 Mart ayında İzmir Çeşme’de yapılacak Alaçatı Ot Festivali’ne götüreceklerini bildirdi.
Kaynak: İHA