İşitme Bilinci Çocuklara Skeçlerle Anlatılacak

Toplumda; ’işitme cihazına yönelik önyargıyı azaltmak’, ’işitme cihazını sevdirmek’ temasıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesi, sevilen oyuncu Metin Yıldız desteğiyle İstanbul’da başladı.

İşitme Bilinci Çocuklara Skeçlerle Anlatılacak
Türkiye’nin işitme sektöründe tek yerli perakende zinciri olan ve 7 ülkede faaliyet gösteren Si-Ser İşitme Merkezleri, yeni bir sosyal sorumluluk projesine start verdi. Sevilen oyuncu Metin Yıldız’ın hazırladığı ’İşitmeniz ve Duymanız Show’ isimli (sosyal mesajlar içeren) eğlenceli oyunun ilki İstanbul’da gösterime girdi. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve ilçedeki ortaöğretim öğrencileri, öğretmenler ve ailelerinin katıldığı oyun büyük ilgi gördü. Başta aileler ve çocuklar olmak üzere toplumun her kesimine mesajlar içeren eğlenceli skeçler, İstanbul’un birçok ilçesinde ve çeşitli illerde halkla ücretsiz olarak sunulmaya devam edecek. Bundan sonraki ilk gösterim ise 6 Kasım tarihinde Tekirdağ Çorlu’da gerçekleştirilecek.

Si-Ser İşitme Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Ağaç, ’İşitme cihazını da gözlük gibi sevdirmeliyiz’ sloganı ile başlatılan sosyal sorumluluk projesi ile ilgili, toplumda işitme cihazı kullanımı konusunda bir önyargının bulunduğunu söyledi ve “Ülkemize de yaklaşık 4 milyon insan işitme kaybı sorunu yaşıyor. Ancak ülkemizde insanlar gözlüğü çok rahat kullanırken, aynı duyarlılık işitme cihazı için maalesef gösterilmiyor. Örneğin, nüfusu hemen hemen aynı olan Almanya’da yılda 1 milyon adet işitme cihazı satılırken, Türkiye’de yılda sadece 150 bin adet satılmaktadır. Bu kapsamda, ’İnsanlara nasıl ulaşırız. İşitme cihazını nasıl sevdiririz’ noktasında bu projeyi başlattık. Ünlü tiyatro sanatçısı Metin Yıldız’ın hazırlayacağı oyunlar sergilenecek. Amacımız bu kampanya ile insanlarımıza özellikle de çocuklarımızı sıkmadan hatta eğlendirerek işitme kaybını anlatmak ve işitme cihazının kullanmanın faydalarını göstermektir" ifadelerini kullandı.

Projeye ilişkin değerlendirme yapan ünlü oyuncu Metin Yıldız da işitme probleminin Türkiye’de yeterince önemsenmediğine dikkat çekerek, “Bu konuda duyarlılığın artırılması için bu projede yer aldığım için çok mutluyum. Oyunda, işitme cihazının kullanımın önemini parodilerle anlatıyorum. Amacımız oyunlarımıza gelen misafirlerimizi de dahil ederek, eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlamak” dedi.

Kaynak: İHA