Fransa'da Medicis Yabancı Edebiyat Ödülü'ne Günday Layık Görüldü

Dünyanın sayılı edebiyat ödülü arasında yer alan ödül, "Daha" kitabıyla Hakan Günday'a verildi

Dünyanın en prestijli edebiyat ödülleri arasında kabul edilen Medicis Yabancı Edebiyat Ödülü'ne Türk yazar Hakan Günday layık görüldü.

Ödül komitesince yapılan açıklamada, ödülü, kaçak göçmenleri konu alan "Daha" kitabıyla Hakan Günday'ın aldığını duyurdu.

Başkent Paris'te yapılan ödül töreninde hazır bulunan Günday'ın, Fransızcaya "Encore" ismiyle çevirilen kitabı, babası insan kaçakçılığı yapan 9 yaşındaki Gaza isimli bir erkek çocuğunun hayatını konu alıyor.

Türk edebiyat dünyasında adını, henüz 24 yaşındayken yayımlanan Kinyas ve Kayra romanıyla duyuran Günday'ın, Zargana, Piç, Malafa, Azil, Ziyan ve Az da dahil toplamda 8 romanı bulunuyor.

Tarzı hakkında "yer altı edebiyatı" yakıştırması yapılan ve henüz 39 yaşındaki Günday, Ziyan ismi romanıyla da önceki yıl Türk-Fransız Edebiyat Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Bu yıl, Femina Yabancı Edebiyat Ödülü'ne de Türkiye'den "Sıcak Külleri Kaldı" romanıyla Oya Baydar aday gösterilmiş ancak ödülün sahibi "Suyun Rengi" romanıyla İskoçyalı Kerry Hudson sahip olmuştu.

Medicis Yabancı Edebiyat Ödülü'ne 2005 yılında "Kar" romanıyla Orhan Pamuk da layık görülmüştü.
Kaynak: AA