Dezavantajlı Çocuklar, Akdeniz'in Sesi Projesiyle Doğayla Buluşuyor

İçel İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Akdeniz’in Sesi 2015” isimli proje kapsamında, Roman çocuklar ile aileleri parçalanmış çocuklar, fidan dikip doğa yürüyüşüne katılarak doğayla buluşuyor.

Dezavantajlı Çocuklar, Akdeniz'in Sesi Projesiyle Doğayla Buluşuyor
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında gerçekleştirilen “Akdeniz’in Sesi 2015” isimli proje devam ediyor. Göç yoluyla İçel’e gelen ve merkez Akdeniz, Mezitli, Yenişehir ve Toroslar ilçelerinde ikamet eden Roman vatandaşların çocukları ile sosyo ekonomik düzeyi düşük, parçalanmış ailelerin çocukları da projeye dahil edildi. Proje çerçevesinde, çocuklara birer birey olma, toplumsallaşma ve birlikte yaşama kültürü çerçevesinde eğitsel destek yapılması planlanıyor. Ayrıca, çocuklar ve aileleri için büyük tehdit içeren madde bağımlılığı ve yasa dışı bölücü örgütlerin propaganda faaliyetler kapsamında, çocukların yaşam becerilerini artırmaya yönelik faaliyetlerin düzenlenmesi de hedefleniyor.

Toplam 400 kişiye ulaşılarak, 4 grup halinde 4 farklı tarihte doğa yürüyüşü ve Oryantiring sporu yapılmasının da planlandığı proje kapsamda etkinlikler gerçekleştirilmeye başlandı. Bu çerçevede, İçel Orman Bölge Müdürlüğü’nün desteği ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli eşliğinde öğrenci ve velilerden oluşan 100 katılımcı ile Emirler Köyü civarında bulunan arazide çeşitli türlerde 200 adet fidan dikimi yapılarak Polis Hatıra Ormanı oluşturuldu. Daha sonra Değirmençay Köyü’ne 7 km’lik doğa yürüyüşü yapan çocuklar ve aileleri, Demirışık Köyü’nde de piknik yaptı.
Kaynak: İHA