Başkentte Kültür Sanat

Şef Özgüç yönetiminde ve Rudin solistliğinde bugün ve yarın "Atatürk'ü Anma" konseri verilecek

"10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" etkinlikleri kapsamında Şef Naci Özgüç yönetiminde ve Alexander Rudin solistliğinde, bugün ve yarın "Atatürk'ü Anma" konseri verilecek.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Feridun Düzağaç yarın, Yıldız Tilbe 7 Kasım'da, Rafet El Roman 11 Kasım'da Jolly Joker Ankara'da; Ezginin Günlüğü bu akşam, Kurban grubu 11 Kasım'da IF Performance Hall'de; Ümit Besen 6 Kasım'da Ankara Hayal Kahvesi'nde ve Erkin Koray ise 7 Kasım'da Bis Dine-Live'da hayranlarıyla buluşacak.

"10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" etkinlikleri kapsamında Şef Naci Özgüç yönetiminde ve Alexander Rudin solistliğinde bugün ve yarın Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser salonunda "Atatürk'ü Anma" konseri verilecek.

Macar piyanist Dezsö Ranki de Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında 7 Kasım'da Bilkent Senfoni Orkestrası konser salonunda başkentlilerle bir araya gelecek.

- Bale ve opera

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), Modern Dans Topluluğu'nun sahneleyeceği "Külkedisi (Cinderella)" modern dans gösterisi bu akşam, Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

Klasik "Külkedisi" masalının güldürü öğeleri ile zenginleştirilerek güçlü görsellikle yeniden yorumlandığı eser, ödüllü Alman koreograf Anna Vita tarafından ADOB için özel hazırlandı.

19. yüzyılın en önemli bale yapıtı olarak kabul edilen ve sahnelendiği ilk günden günümüze bale tarihinin en sevilen eserlerinden olan Coppalia, 7 Kasım'da Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin karşısına çıkacak. Eser, Macar koreograf Gyula Harangozo tarafından sahneye konuluyor.

Coppalia, nişanlısı Franz'ın gizemli bir evin balkonundaki güzel kız Coppelia'ya ilgisini kıskanan Swanilda'nın eve gizlice girerek Coppelia'nın aslında bir oyuncak olduğunu keşfetmesi ve nişanlısına unutamayacağı bir ders vermeye karar vermesini konu alıyor.

Müzikli çocuk oyunu "Kalp Korosu"nun 8 Kasım'da Leyla Gencer Sahnesi'nde, modern dans "Yanlışların Suçu" 8 Kasım'da, "I Puritani-Aşk ve Gurur" operası 9 Kasım'da Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

ADOB, ayrıca Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında, 10 Kasım'da, Opera Sahnesi'nde konser verecek.

Bestesi Selman Ada'ya, librettosu Tarık Günersel'e ait "Ali Baba&40" operası, Mehmet Balkan rejisiyle 11 Kasım'da Opera Sahnesi'nde başkentlilerle buluşacak.

- Tiyatro

Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" ise bugün, yarın, 7, 8, 10 ve 11 Kasım'da Akün Sahnesi'nde; Şirin Aktemur'un yazdığı, Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert, Aşk" bu akşam, yarın, 7 ve 8 Kasım'da; Volkan Benli'nin yönettiği "Nalınlar" 10 ve 11 Kasım'da Altındağ Tiyatrosu'nda; Arthur Miller'in yazdığı, Orhan Burian'in çevirdiği "Satıcının Ölümü" 8 Kasım'da Büyük Tiyatro'da; William Shakespeare'in yazdığı, Orhan Burian'ın çevirdiği "Macbeth" bu akşam, yarın, 7 ve 8 Kasım'da, George Ferquhar'ın yazdığı, Gülay Gür'ün çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar" 10 ve 11 Kasım'da Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde; Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler" bu akşam, yarın, 7, 8, 10 ve 11 Kasım'da Küçük Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak.

Anton Çehov'un yazdığı, Yılmaz Gruda'nın çevirdiği ve Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğu'nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" bu akşam, yarın ve 7 Kasım'da; Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın yönettiği "Hüzzam" 10-11 Kasım'da Oda Tiyatrosu'nda; Hüseyin Alp Tahmaz'ın yazdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "İyiyim" yarın akşam ve 8 Kasım'da; Sönmez Atasoy'un yazdığı, Mustafa Kurt'un yazdığı "Bizim Yunus" 10 Kasım'da Stüdyo Sahne'de; Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" bu akşam, yarın ve 7 Kasım'da Ziraat Sahnesi'nde, 10 ve 11 Kasım'da Tatbikat Sahnesinde; Nuri Pakdil'in yazdığı, Murat Demirbaş'ın yönettiği "Umut"  bu akşam, yarın ve 7 Kasım'da; Sevim Ak'ın yazdığı, Servet Aybar'ın oyunlaştırdığı "Horoz Adam ve Korsan" 10 Kasım'da; Peter Turrini'nin yazdığı, Sibel Arslan Yeşilay'ın çevirdiği, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Nihayet Bitti" 11 Kasım'da İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde; Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" bu akşam, yarın, 7 ve 8 Kasım'da; Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" 10 ve 11 Kasım'da Şinasi Sahnesi'nde sahnelenecek.
Kaynak: AA