'Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür Ve Sanat Günleri'

Etkinlik kapsamında Çaygören Barajı'nda yelkenli gösterisi yapılacak

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri" kapsamında, Çaygören Barajı'nda yelkenli gösterisi yapılacağını söyledi.

Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl 3-5 Eylül'de gerçekleştirdikleri etkinliği, terör olayları nedeniyle bu sene 13-15 Kasım tarihlerine aldıklarını anlattı.

Türkiye'de yerel tezgahlarda elde dokunan dünyaca ünlü Yağcıbedir halısını yaşatmak amacıyla etkinliği düzenlediklerine değinen Yavaş, şöyle konuştu:

"Belediye Başkanlığı ile İlçe Kaymakamlığı işbirliğiyle bugüne kadar 16 defa düzenlenmiştir. 2004 yılında Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Kosova, KKTC, Pakistan ve Çin Halk Cumhuriyeti büyükelçiliklerinin katılımı ile ilk defa uluslararası boyuta taşındı. Şimdiye kadar yabancı ülkelerden gelen 3 bin konuk ağırlandı. Bu yıl da yurt dışından katılımcılar bekliyoruz. Ayrıca bu yıl Çaygören Barajı'nda yelkenli gösterisi olacak. İlçemizin tanıtımında turizm ön plana çıktı. Sındırgı turizm anlamında unutulmuş bir yerdi. Bu unutulmuş yerde yelken sporlarını yapmayı planladık. İnşallah Güney Marmara'nın en büyük barajı olan ve sadece denizlerde yapıldığı düşünülen yelken sporu, Çaygören Barajı'nda termal turizmin merkezi Sındırgı'da her yıl planlanacak."

Yavaş, festivalde yamaç paraşütü etkinlikleri, cirit oyunları, tarihi Ege kıyafetleri defilesi, hızlı halı dokuma yarışmaları ve yağlı güreşler gibi etkinliklerin de yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA