İtfaiyeden Baca Temizliği Uyarısı

Sarıkaya Belediyesi İtfaiye Müdürü Celal Doğan, kış mevsiminin gelmesi nedeniyle vatandaşları baca temizliği, yangını ve soba zehirlenmelerine karşı uyardı.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkaya'da soba kullanımının çok olduğunu hatırlatarak, vatandaşların acele olarak bacalarının temizliklerini ve bakımlarını yaptırmaları gerekliliğine dikkati çekti.

Bacadan sızacak gazlar nedeniyle yaşanabilecek olası facialara ve diğer olumsuzluklara karşı bacaların temizlenmesi gerektiğini söyleyen Doğan, şunları kaydetti:

''Baca temizliğinin yılda en az iki kere yapılması gerekir. Soba kullanan vatandaşlarımız kendilerince bacaya bir şey dökerek, yakarak, içeriye bir ağırlık uzatarak tıkanmış bacayı açmaya çalışıyor. Bunun yanlış olduğunu defalarca dile getirdik. Bu yöntemler baca duvarının yıkılması ve tahribi gibi sonuçlarla daha pahalı inşaat masraflarına neden olabileceği gibi tıkanma nedeniyle soba zehirlenmelerini de beraberinde getirmektedir. Tüm personelimize baca temizliği konusunda eğitimler veriyoruz. Baca temizliği için ayrı bir ekipte oluşturduk."

Doğan, baca temizliği sayesinde sobaların daha sağlıklı şekilde yanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA