Eğitime Hayırsever Desteği

Hayırsever iş adamı Mehmet Palamut, Develi Meslek Yüksek Okulu'na ek blok yaptıracak

KAYSERİ - Kayserili hayırsever iş adamı Mehmet Palamut, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Develi Meslek Yüksek Okulu'na ek blok yaptıracak.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Develi yerleşkesinde 5 blok olduğunu, bu 5 bloğu da gelecek yaz içerisinde faaliyete geçirerek, burada bir üniversite kurmak istediklerini belirtti.

Develilerin ilçelerinde bir üniversite kurulmasını istediklerini vurgulayan Çakır, "Erciyes üniversitesinin ilçelerdeki yüksek okullara ulaşması, hizmet götürmesi zor bir iş. Develi’de üniversite kurulmasının ilçenin kültürel dönüşümüne katkı sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kurulacak üniversitenin ilçenin kültürel, ekonomik ve nüfussal dönüşümüne hızlı bir şekilde katkı sağlayacağını belirten Çakır, ayrıca Erciyes Üniversitesi'nin yükünü hafifleteceğini bildirdi.

Kayseri'de eğitim konusunda hayırseverlerin çok büyük desteğini aldıklarını anlatan Çakır, "Develili hayırseverlerimizden Mehmet Palamut ve ailesi bir fakülte binasının temelini atmak üzere, binayı yapıp kısa sürede teslim etmek istiyor. Biz de bu bağlamda kendilerine destek vereceğiz. İnşallah, önümüzdeki süreç içerisinde Develi Seyrani Üniversitesi de kurulur" diye konuştu.

Hayırsever iş adamı Mehmet Palamut da eğitime her zaman destek verdiklerini ve vaad ettikleri bloğu da en kısa zaman tamamlayacaklarını söyledi.
Kaynak: AA