TİMAV Başkanı Abdullah Öksüz'den Genç'e Ziyaret Etti

SAMSUN - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ve yönetim kurulu üyeleri, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti.

Ziyarette Öksüz, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Canik ilçesinin eğitime önem veren bir belediye başkanına sahip olması nedeniyle oldukça şanslı olduğunu belirten Öksüz, "Özellikle Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin şehre kazandırılması çok önemli. Ayrıca başkanımızın değerlerine bağlı bir gençlik için yaptığı çalışmalar oldukça takdire şayan. Eğitime yapılan bu yatırımları gördükten sonra Samsun'un geleceğinin sağlam olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Canik Belediyesi olarak en büyük yatırımı eğitime yaptıklarına işaret eden Genç, "Günümüzde en büyük güç olarak kabul edilen bilgiye ulaşan ülkelerin ve şehirlerin, sosyo ekonomik, kültürel gelişimlerini sağlıyor. Ekonomide, sağlıkta, ticarette, kültürde, eğitimde uluslararası bir şehir hedefliyoruz. Şehirlerin yarıştığı 21'inci yüzyılda şehrimizi diğer şehirlerin önüne en başta eğitimle taşıyabiliriz.   Okulların fiziki ve teknolojik eksikliklerini gidermek, çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için yeni eğitim merkezleri kazandırmak için eğitime 12 yılda 35 milyon lira yatırım yaptık" diye konuştu.

Canik'e Türkiye'nin en büyük Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ni kazandırdıklarına da işaret eden Genç, "Uluslararası nitelikli olan bu okulumuzdan kendi değerlerine hizmet edecek öğrenciler yetişecek. Eğitimin kalitesini artırmak ve başarı çıtamızı yükseltmeyi hedeflemenin yanında, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek için çalışıyoruz.  Eğitime yaptığımız her bir yatırımı geleceğe yatırım olarak görüyoruz. Bu nedenle eğitime en çok yatırım yapan belediye olmanın haklı onurunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Genç, Öksüz'e seramikten yapılan Osmanlı kaftanı hediye etti.

Kaynak: AA