'Odun Dışı Orman Ürünlerini Geliştirme Projesi '

Proje ile kırsal kesimde yaşayan çiftçinin gelir kalemlerinin çeşitlendirilmesi amaçlanıyor

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca hazırlanan, Odun Dışı Orman Ürünlerini Geliştirme Projesi uygulamasına başlanıldığı bildirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Malkara, Şarköy, Süleymanpaşa ilçelerine bağlı orman köyü niteliğindeki kırsal mahallelerde beş yıl süreyle uygulanacak projenin ilk somut adımının Şarköy’ün Kocaali ve Kızılcaterzi mahallelerinde atıldığı belirtildi

Projeyle kırsal kesimde yaşayan ve tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin gelir kalemlerini çeşitlendirilmesinin amaçlandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"İklim toprak ve topografik yapıya uygun olan mahallelerimizde alternatif olarak nane, kekik, kantaron, lavanta, adaçayı ve benzeri bitkilerin yetiştirilmesi öngörülmektedir. İç ve dış pazarlarda hayli talebi artan bu tür bitkilerin bir alandan net getirisi de halen yaygın olarak üretilmekte olan tarla ürünlerinden bir hayli fazladır. Üstelik pazar ve pazarlama sıkıntıları da bulunmamaktadır. Proje sahası kırsal mahallelerimizde yapılan uzun süreli saha çalışmaları sonucu hazırlanan bu projenin ilk dilimi olan 2015 yılında toplam 70 dekar adaçayı ekimi yaptırılacaktır. Söz konusu alanda ihtiyaç duyulan iki binin üzerindeki adaçayı fideleri büyükşehir belediyemizce Yalova Atatürk Araştırma Enstitüsünde üretilmiş olup yetiştiricilerimize karşılıksız olarak dağıtılacaktır."
Kaynak: AA