İngiliz Profesöre Tarihi Eser Kaçakçılığından Gözaltı!

İstanbul’da özel bir üniversitede ders veren İngiliz profesör tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındı. Profesörün Bizans, Roma ve Orta Çağ dönemine ait 302 adet tarihi eseri ülkesine kaçırmak istediği öne sürüldü.

İngiliz Profesöre Tarihi Eser Kaçakçılığından Gözaltı!
Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarihi eser kaçakçılığı yapıldığına dair alınan ihbar doğrultusundan harekete geçti. Yapılan tespitlerde şüpheli şahsın İstanbul’da özel bir üniversitede İngilizce dersi veren İngiliz profesör M. M. H. olduğu tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen polis Pendik’te profesörün evine operasyon düzenledi.

Yapılan aramalarda 6 adet mühür, bir yüzük, 2 ok ucu, bir çift küpe ve 2 kolyenin de aralarında bulunduğu 302 adet tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen ve paha biçilemez olduğu öğrenilen eserlerin Bizans, Roma ve Orta Çağ dönemine ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine İngiliz profesör gözaltına alındı. Profesörün sorguda eserleri internet üzerinden temin ettiğini söylediği öğrenildi. Polis ele geçirilen eserlerin İngiltere’ye kaçırılmak istendiğini bilgisine ulaştı. Sorgusu alınan İngiliz şüpheli yabancılar şube müdürlüğüne teslim edildi.

Öte yandan, emniyette sergilen eserler, orada bulunan turistlerin de ilgisini çekti. Turistler yetkililerden eserler hakkında bilgi almaya çalıştı.

Kaynak: İHA