Eskişehir'de 'Yaşama Yol Ver Medya Kampanyası'

Eskişehir Valisi Tuna: "112 Acil Çağrı Hattı'na bir yılda gelen 120 milyon çağrının sadece 4 milyonu gerçek vakalardan oluşuyor. Bu ülke olarak bir ayıbımızdır"

Eskişehir'de, 112 Acil Çağrı Hattı'nın gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceline özen gösterilmesi amacıyla "Yaşama Yol Ver, Medya Kampanyası" düzenlendi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Valilik Yunus Emre Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kampanyanın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Yaşama Yol Ver" sloganının adeta cana can katan bir ifade olduğunu belirterek, 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının gecesini gündüzüne katarak görev yaptıklarını vurguladı.

112 Acil Çağrı Hattı'nın gereksiz yere meşgul edilmesinin sağlık hizmetleri önündeki en önemli zorlukların başında geldiğini anlatan Tuna, şöyle konuştu:

"Trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmemesi de önemli sorunların başında geliyor. Toplum olarak hepimize düşen sorumluluklar var. 112 Acil Sağlık ekipleri şehir içi 10 dakikada vakaya ulaşma süresini 7 dakikaya indirmeyi hedefliyor. Ancak onların önündeki en büyük engel, şehir planlamaları ve trafikteki duyarsızlıktır. Hastaya ulaşmada sürenin kısalması binlerce insanın yaşama tutunmasına vesile olur. 112 Acil Çağrı Hattı'na bir yılda gelen 120 milyon çağrının sadece 4 milyonu gerçek vakalardan oluşuyor. Bu ülke olarak bir ayıbımızdır. Bugün 4 bini aşkın, modern, ileri tıbbi donanımlı ambulans, yetişmiş, şefkat ve merhamet dolu 30 bin 112 çalışanıyla hizmet veriyor. Kar paletli, uçak, helikopter ambulanslar Anadolu'nun her yerine kolayca ulaşıyor ancak trafikteki engelleri aşamıyor. Herkesi daha duyarlı olmaya, cana can vermeye destek olmaya davet ediyoruz."

Toplantıya, Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan, Eskişehir Sağlık İl Müdür Ali Mumcu ve 112 Acil Sağlık çalışanları katıldı.
Kaynak: AA