Eskişehir'de Kordon Kanı Ve Kök Hücre Bankacılığı Çalıştayı

Akdeniz Üniversitesi Teknokent Babylife Kordon Kanı Bankası uzmanları, Eskişehir’in deneyimli kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ile bir araya geldi.

Eskişehir'de Kordon Kanı Ve Kök Hücre Bankacılığı Çalıştayı
Bir otelde yapılan toplantıda, Akdeniz Üniversitesi Teknokent Babylife Kordon Kanı Bankası Genel Müdürü Zafer Köse, Babylife’ın 12 yıllık deneyiminden bahsetti. Sonrasında Babylife Araştırma Direktörü Uzm. Dr. Durmuş Burgucu, kordon kanı içinde bulunan kök hücrelerin yenileyici ve tamir edici tıp alanında kullanımına yönelik örnekleri katılımcılara sundu. Uzun yıllar sağlıklı bir biçimde kök hücrelerin saklanabildiğini vurgulayan Burgucu, ihtiyaç durumunda farklı hastalıkların tedavisinde kullanılabileceğine dair örnekler sundu. Banka sorumlu uzmanı Dr. Kamil Temizkan da, kemik iliği nakli ve özellikle kordon kanının bir kök hücre kaynağı olarak kullanılmasının önemine dikkat çekti. Dr. Temizkan, dünyada 25 bin kordon kanı naklinin yapıldığını söyledi.

Ülkemizin her bölgesine hizmet verdiklerini söyleyen Dr. Temizkan, Eskişehir’de de konuya olan ilginin arttığını ifade etti.

Toplantıda Genetik Uzmanı Akın Sevinç, yeni nesil genetik tarama testi Serenity hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantının sonunda katılımcılar, soru ve önerileri ile toplantıya katkı sağlayarak, bu tip toplantıların tekrar etmesini istediklerini belirttiler.
Kaynak: İHA