Organ Bağışı Haftası

Bolu'da Organ Bağışı Haftası nedeniyle tanıtım standı kuruldu.

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nin girişine tanıtım standı kurdu. Stantta organ bağışı hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlara sağlık personeli tarafından bilgiler verilerek, vatandaşların organ bağışı yapması sağlanıyor.

Basın mensuplarına organ bağışı hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi Anestezi ve Yoğun Bakım Doktoru Esra Uyar, her yıl 3-9 Kasım günlerinin Türkiye'de organ bağışı haftası olarak kutlandığını anımsatarak, "Bu kapsamda değişik etkinlikler düzenleniyor. Biz de hastanemiz Köroğlu Ünitesinde organ bağışı ile ilgili bir stant açtık. Burada hem gelen hastalarımızı organ bağışı konusunda bilgilendiriyoruz hem de onları organ bağışına teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Uyar, Türkiye'de 2010 yılında beri organ bağışı konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, "Bolu'da organ bağışı heyeti var ve yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Bu güne kadar ilimizde 80 adet beyin ölümü bildirildi ve 8 adet organ nakli yapıldı" şeklinde konuştu.

Türkiye'de organ bekleyen hasta sayılarını da açıklayan Uyar, böbrek nakli bekleyen 22 bin 415, kalp nakli bekleyen 622, karaciğer nakli bekleyen 2 bin 215, akciğer nakli bekleyen 51 ve ince bağırsak nakli bekleyen 5 hasta bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA