Konya'nın 31 İlçesinde Bakımsız Mezarlık Kalmadı

Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçe ve 752 yeni mahallede bulunan bin 614 mezarlıkta temizlik, bakım ve çevre düzenlemesi yaparken bazı ilçelerde yeni mezarlıklar da oluşturuyor.

Konya'nın 31 İlçesinde Bakımsız Mezarlık Kalmadı
Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 31 ilçenin 752 yeni mahallesinde bulunan bin 614 mezarlıkta düzenli olarak temizlik, bakım ve çevre düzenlemesi yapıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkezdeki mezarlıklarda uyguladıkları temizlik, bakım ve çevre düzenlemesi çalışmalarını, bütün ilçelerde de gerçekleştirdiklerini söyledi.



Konya il sınırları içinde Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde bulunan bin 614 adet mezarlığın temizlik ve bakımının tamamlandığını dile getiren Başkan Akyürek, “Çalışmalar kapsamında Çumra’da 30 bin metrekarelik, Beyşehir’de 55 bin metrekarelik yeni mezarlık alanının çevre düzenleme çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu. Seydişehir, Derebucak, Hüyük, Derbent, Doğanhisar, Altınekin, Sarayönü, Kadınhanı, Ilgın ve Akşehir ilçe merkezlerindeki mezarlıklarda çalışmalar tamamlanma aşamasında. Taşkent, Hadim, Bozkır, Güneysınır, Yalıhüyük, Ahırlı ve Akören ilçelerimizdeki merkez mezarlıkların düzenleme çalışmaları da başladı.

Çevre düzenleme çalışmaları dahilinde ayrıca mevcut istinat duvarlarının restorasyonu, yeni istinat duvarı yapımı, parselasyon çalışmaları, yürüme yolları, ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. İlçe merkezlerinde görevli kulübesi, gasilhane ve morg ünitelerini içeren binalarımızın yapımı da devam ediyor” dedi.

KONMEB İLE BÜTÜN BİLGİLER İNTERNETTE

Büyükşehir Belediyesi, 28 ilçede kurulum çalışmalarını başlattığı Konya Mezarlık Bilgi Sistemi’ni (KONMEB) ise 2016 yılında tamamlamayı hedefliyor. Türkiye’de ilk uygulamalardan olan KONMEB ile vatandaşların vefat eden yakınlarının mezarlık bilgileri hakkında kolayca bilgi sahibi olabildiğini vurgulayan Başkan Akyürek, kiosklar aracılığıyla mezarlıklarda bulunan tarihi mekanlar ve önemli şahsiyetlerin de tanıtıldığını, tarihi mezarlıklarda bulunan mezar taşlarındaki bilgilerin günümüz Türkçe’sine çevrilerek envanter oluşturulduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA