Kartepe Bilgi Evleri Eğitimi Müfredatı Belirlendi

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri yeni sezon açılışı ardından yapılan ilk toplantısında yıl içinde uygulanacak değerler eğitimi müfredatı belirledi.

Kartepe Bilgi Evleri Eğitimi Müfredatı Belirlendi
Kartepeli çocukların bilgili, donanımlı bir şekilde gelişimine katkı vermek amacıyla Kartepe Belediyesi’nin eğitim alanındaki önemli hizmetlerinden biri olan 11 bilgi evinde yeni eğitim yılı açılışı geçen hafta yapılmıştı. Sezon açılışı ardından bilgi evi personeli ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bir araya gelen Kültü ve Sosyal İşlerden sorumlu Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, yeni dönem ilk toplantısında bilgi evlerinde yıl içinde uygulanacak değerler eğitimi müfredatını belirledi. Değerler eğitimin öneminin aktarıldığı toplantıda Kartepeli çocuklara güzel ahlak ve bilgi birikimi aktaracak olan eğitmenlere hazırlanan aylık değerler müfredatı verildi.

Çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Çakır, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bilgi evi, kütüphane ve sanat merkezlerinden çocuklarımızın, yeni eğitim yılında daha verimli, sağlıklı ve modern mekanlarda eğitim ve öğretimlerine destek alması için tüm hazırlıkları yakından takip ediyor. Bu bilinçle sizlerde öğrencilere temel insani değer ve erdemlerin kazandırılması, değerlere karşı duyarlılık oluşturması ve onları davranışa dönüştürülmesi konusunda çalışacaksınız. Akademik bilgi ve gerçek hayatta rehberlik edecek sizler ahlaki değerlerle donatılmış öğrencilerin yetiştirilmesinde başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi.

Uzman eğitmenler nezaretinde ders takviyesi alan, kütüphane, ücretsiz bilgisayar ve internet hizmetlerinden de faydalanan bilgi evi öğrencileri, “Değerler eğitimi” aylık planlamasına göre; Kasım ayında adalet ve iyi niyet, Aralık ayında dürüstlük ve onurlu olmak, Ocak ayında çalışkanlık ve azim, Şubat ayında fedakarlık ve iyilik, Mart ayında insana saygı ve sevgi, Nisan ayında sağduyu ve sabır, Mayıs ayında şefkat ve merhamet, Haziran ayında nezaket ve yardımlaşma konularında eğitim alacaklar.
Kaynak: İHA