'Cins Dergisi' Nevmekan'da Tanıtıldı

Aylık kültür sanat dergisi "Cins"in tanıtımı, Nevmekan'da edebiyat ve fikir dünyasından birçok yazarın katılımıyla gerçekleşti.

Üsküdar'da gerçekleştirilen etkinliğe katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, her işin bir fikirle başladığına vurgu yaparak, "Her fikrin mutlaka bir ilham kapısı vardır. Onun ön hazırlığı vardır ve bir fikirle başlayan çalışmalar kimlikle devam eder. Cins Dergisi de bir çalışmanın ürünü ve inşallah özellikle gençlerimiz ve geleceğimizle ilgili bir kimlik oluşturacak, yeni bir ufuk açacak bir çalışma olarak yerini alacaktır" dedi.

Albayrak Grubu CEO'su Ömer Bolat da grup olarak önemli medya çalışmalarına imza attıklarını belirterek, "Yaptığımız çalışmalar, çalışma arkadaşlarımızın hepsinde müthiş bir sinerji meydana getirdi. Fiziki mekanlar güzel olabilir, ancak onu canlı ve anlamlı kılan, ona değer katan içindeki insanlardır. Savunulan kıymetli değerlerdir, ruhtur, heyecandır ve bir aile yuvası olmasıdır. Albayrak Grubu 63 yıldır bu yolda ilerlemiştir ve ilerlemeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Derginin yayın hayatına kısa bir süre önce girdiğine dikkati çeken Bolat, şu bilgileri verdi:

"Bu dergimizi emanet ettiğimiz, başta İsmail Kılıçarslan, Furkan Çalışkan, Yusuf Genç arkadaşlarımız, derginin ismiyle özdeşleşen, bilgi birikimleri ve tecrübeleriyle başarılı olacaklarına inandığımız değerli yöneticilerimizdir. Yönetim kurulu olarak kendilerine başarılar diliyoruz. Cins dergimizde kültür, düşünce, sanat, sinema ve edebiyat adına çok şey bulacaksınız, yolu açık olsun."

- Kılıçarslan: "Bize düşen sadece sefer etmek"

Cins Dergisi Genel Yayın Yönetmeni şair İsmail Kılıçlarslan da "mevcut kültürel iktidarın dayattıklarıyla mücadele" fikrinden hareketle derginin ortaya çıktığına vurgu yaparak, "Bunu başarır, başaramaz. Bu mücadeleyi sürdürür, sürdüremez. Orasını şüphesiz Allah bilir. Bize düşen sadece sefer etmek" dedi.

Dergi konusundaki fikirlerine destek bulamadıkları takdirde Cins'in hayata geçemeyeceğini dile getiren Kılıçarslan, şunları kaydetti:

"Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül bu fikri çok heyecanla karşıladı ve iki gün sonra masamda istiyorum dedi. Yaklaşık bir buçuk ay sonra dergimiz çıktı. Mesut Albayrak da ne yapılması gerekiyorsa yaparak, bizi hareketlendirdi. Albayrak ailesine teşekkürü bir borç biliyorum."

İsmail Kılıçarslan, Cins okurlarının görüşlerinin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Biz çok siviliz ve korkunç hayallerimiz var. O hayallere ancak siz destek verirseniz ulaşabileceğiz. Bizim en önemli destekçilerimizin bu salondaki insanlar olduğunu düşünüyorum. Bu mücadelede hem bizi destekleyeceğinize, hem eleştireceğinize, hem de bizi hiç yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. 'Yanlış yaparsak, bizi bu yanlıştan çevirecek dostlarımız vardır elbet' dedik. Burada sizlere büyük bir sorumluluk düşüyor" diye konuştu.

Cins Dergisi Yayın Koordinatörü Furkan Çalışkan ise bir grup arkadaş olarak bir araya geldiklerinde hayaller kurduklarını dile getirerek, "Bu hayallerden birisi Cins Dergisi olarak ortaya çıktı" dedi.

Etkinliğe, Hüsrev Hatemi, İbrahim Karagül, Nurettin Durman, Sibel Eraslan, Ömer Lekesiz, Yakup Köse, Hüseyin Besli, Selahattin Yusuf, İbrahim Paşalı, Mustafa Armağan, Turan Kışlakçı, Adem Özköse, Cemal Şakar, Münir Üstün ve Fatma Karabıyık Barbarosoğlu'nun yanısıra edebiyat ve fikir dünyasından önemli isimler de katıldı.

Kaynak: AA